Home - Laatste nieuws - Oranje aan kop na dubbele winst op Hong Kong

Oranje aan kop na dubbele winst op Hong Kong

In opnieuw een spannend duel tussen Hong Kong en Nederland wonnen de oranje-mannen ook de tweede onderlinge WCL-wedstrijd. Nederland pakte twee belangrijke punten en verstevigde zijn koppositie op de ranglijst. Captain Peter Borren was na afloop vol lof over zijn team: “Het was een geweldige teamprestatie. Ik ben erg trots op de strijd die we de afgelopen week hebben getoond tegen een sterk team van Hong Kong. Het was een zware tour; een tour waarin we hard moesten werken, maar waarin we ook karakter hebben getoond. We hebben deze overwinning verdiend!” Man of the Match werd voor de tweede keer Michael Rippon voor zijn 53 runs en 2-59/10, inclusief het belangrijke wicket van Rath. Gevraagd naar de reden voor het succes, zei Rippon: “It has been a great team effort and we kept sticking to the plan”.

Op Cricinfo staat een geweldig artikel over de Nederlandse captain van Jarrod Kimber: “If you had a cricket team that was bleeding from every orifice, had two broken legs, and a runny nose, Borren is the sort of man you’d want in charge of it”.

Aanvoerder Borren won de toss en besloot als eerste te batten. De top- en middle-order kwamen allemaal in de dubbele cijfers, met een op stoom zijnde Ben Cooper als topscorer met 78 runs (7×4, 2×6). Ondanks een lager totaal (314/9) dan in de eerste ontmoeting, op het niet al te grote veld in Mong Kok, en een weer goede opening door Hong Kong met Rath en Carter, hield Nederland vast aan zijn wedstrijdplan. Youngster Rath produceerde een sterke innings (85 van 84 ballen), maar werd toch verschalkt door een bal van Rippon met een prima stumping door Barresi (foto). Cruciaal was het wicket van captain Babar Hayat (86 uit 80) in de 48ste over, run out terwijl hij probeerde de tweede run te pakken om aan slag te blijven tegen Borren, die in deze over slechts 5 runs toestond. De run rate kroop op en de Nederlandse bowlers bleven een goede lijn en lengte bowlen. Van Meekeren gaf weinig weg en door het goede bowlen in die laatste overs trok Nederland de wedstrijd naar zich toe: Hong Kong 301/8. De grotere ervaring van Oranje in internationaal cricket gaf duidelijk de doorslag.

Borren zei bij de presentatie dat hij vol bewondering is voor de Hong Kong batsmen Hayat en Rath: “We moesten voortdurend achter hun ballen aan rennen, ze hebben fantastisch gebat. Maar wij hebben ons goed aan het wedstrijdplan gehouden, waardoor we deze wedstrijden winnen. We kijken heel positief terug op deze tour, en gaan deze punten vieren met een paar welverdiende biertjes”.

De live uitzending via YouTube gaf op gegeven moment meer dan 1500 kijkers te zien; een mooie reclame voor het Associates cricket.

De volgende twee duels van Nederland in het WCL Championship zijn tegen Kenia, vrijwel zeker in de eerste week van oktober 2017.

Scorecard

Stand WCL Championship:

1. Nederland 10- 16
2. P.N.G.   8- 12
3. Hong Kong 10- 11
4. Schotland   8- 11
5. Kenia   8-   8
6. Nepal   8-   6
7. Namibië   8-   2
8. V.A.E.   8-   2

In deze ronde staan nog de volgende wedstrijden gepland:
Nepal- Kenia op 11 en 13 maart
V.A.E. – P.N.G. op 2 en 4 april
Schotland – Namibië op 11 en 13 juni.

Comments via Facebook

comments

Check Also

Zege Ierland en een tie in Tri Series / Win Ireland and a tie in Tri Series

De twee duels tussen Ierland en Schotland in de T20I Tri Series eindigden in respectievelijk …

Umpire Rizwan Akram op Lord’s

Umpire Rizwan Akram is aangesteld voor de T20 Tri Series met Nederland, Nepal en de …

“Murder at Lord’s”

Als cricketers in ons kleine cricketland jagen we allen bijzondere dromen na. Of het nu …

Tweede zege van Nederland op Ierland / Second victory Netherlands over Ireland

Het Nederlands herenteam liet woensdag op VOC zien waarom het vier plaatsen hoger staat op …