Home - Oranje - Heren - Oranje wint eerste WCL-duel met Kenia

Oranje wint eerste WCL-duel met Kenia

De eerste van de twee World Cricket League ontmoetingen tussen Nederland en Kenia is geëindigd in een overwinning voor Oranje. Het was een uitermate spannend duel, waarin de twee teams elkaar weinig toegaven, hoewel Oranje de eerste klap uitdeelde door snel wickets te nemen en Kenia tot 226/7 te beperken. De jacht op de 227 winnende runs, die door de top-order succesvol was ingezet, werd in de 49ste over keurig afgerond toen Michael Rippon (59*), die met skipper Peter Borren (87*) een fantastisch partnership van 132 runs neerzette, met de stand op een tie de benodigde winnende run sloeg: 227/4. Rippon had een groot aandeel in de overwinning, aangezien hij ook met de bal een sterke prestatie had neergezet. Hij claimde de wickets van Gondaria (53), captain Patel (29) en Singh en eindigde met de ook nog eens zuinige cijfers van 3-30/10. Borren zette zijn goede vorm aan bat dit jaar voort met een solide batting performance, waarmee hij de basis legde voor de zege.

Nederland verzekerde zich door deze overwinning als eerste van een plek in het volgende WK kwalificatietoernooi, waarvoor de bovenste 4 van de WCL zich plaatsen.

Scorecard

ICC verslag

Stand WCL:
1. Nederland 11-18
2. Schotland 11-15
3. P.N.G. 11-14
4. Hong Kong 10-11
– – – – – – – – – –
5. Kenia 11-10
6. Nepal 10-8
7. Namibië 12-6
8. V.A.E. 12-6.

KNCB Twitter feed

Comments via Facebook

comments

Check Also

Winnaar WCL naar ODI League

De Internationale Cricketbond (ICC) heeft tijdens een bestuursvergadering in Auckland, Nieuw-Zeeland, besloten dat de winnaar …

Capgemini verovert kampioenschap bedrijfscricket

Het cricketteam van Capgemini heeft voor de eerste keer het kampioenschap in de bedrijfscricketcompetitie veroverd. …

Hong Kong mist punten door regen

De cricketers van Hong Kong zullen bij de tweede WCL-wedstrijd tegen Nepal de hemel met …

Nederland gastvrouw WK kwalificatietoernooi

De KNCB heeft het WK Twenty20 kwalificatietoernooi voor de dames toegewezen gekregen door de ICC. …