Home - Dames en meisjes - Australisch profcontract Sterre Kalis

Australisch profcontract Sterre Kalis

De 18-jarige Sterre Kalis, speelster bij HCC, Voorburg CC en Essex, heeft een contract getekend voor één jaar, met een optie op nog twee jaar, bij het damesteam van de Australische staat Queensland. De Nederlandse international, een batting allrounder, zal de volgende Australische zomer derhalve doorbrengen in Brisbane. Naast het State Team ‘Queensland Fire’ zal ze uitkomen voor een club in de First Grade damescompetitie.

Sterre Kalis kwam vorig seizoen in het kader van het ‘Associate Rookie’-programma in aanmerking voor een plek bij Sydney Thunder in de Women’s T20 Big Bash League (WBBL), die tot de sterkste vrouwencricketcompetities in de wereld behoort. Ze maakte het seizoen af bij de University of Tasmania (UTAS) in Hobart in het eerste damesteam, dat in de Premier League uitkomt. Ze opende daar zowel de batting als de bowling in de T20-competitie. Verder speelde ze mee met de jongens U17 in 50 over- en tweedaagse wedstrijden, en af en toe speelde Sterre mee met de senioren. In februari 2018 maakte zij in een wedstrijd tegen Glenorchy 132 n.o.. Ze won de Kim Fazackerley Medal als beste speelster van het seizoen.
Sterre heeft veel zin in haar tweede Australische avontuur: “Door mijn Rookie-contract heb ik ervaren hoe het is om in een professionele omgeving te cricketen, vooral wat betreft de trainingsintensiteit en de voorbereiding op wedstrijden. Ik hoopte in aanmerking te komen voor een contract bij een van de WBBL-teams. Het is supergaaf dat dat nu al is gelukt.” Queensland Fire-coach Peter McGiffin: “Wij zijn heel blij dat Sterre zich bij ons aansluit. Ze heeft veel potentie en we zijn ervan overtuigd dat ze prima op haar plek is naast de andere getalenteerde jonge spelers in onze groep.”

Sterre maakte haar internationale debuut voor Nederland toen ze nog op de middelbare school zat. Ze nam in 2015 deel aan de 2015 ICC Women’s World Twenty20 Qualifier in Thailand en in 2017 aan de World T20 Qualifier in Schotland. Daar maakte ze in het cruciale duel tegen de Verenigde Staten 88 runs in 55 ballen.  Ze speelt inmiddels al voor het derde seizoen bij Essex in Engeland.

(met dank aan Patrick de Leede)

Comments via Facebook

comments

Check Also

Uitspraak Tuchtcommissie

Het bestuur van de KNCB heeft kennisgenomen van de beslissingen van de Tuchtcommissie in de …

Kandidaten finale The Cricket Challenge bekend

Na zes zonovergoten regionale voorronden, hebben twaalf scholen zich geplaatst voor de landelijke finale van …

Zege Ierland en een tie in Tri Series / Win Ireland and a tie in Tri Series

De twee duels tussen Ierland en Schotland in de T20I Tri Series eindigden in respectievelijk …

Umpire Rizwan Akram op Lord’s

Umpire Rizwan Akram is aangesteld voor de T20 Tri Series met Nederland, Nepal en de …