Home - Dames en meisjes - Bizarre ontknoping levert West Indies T20-titel op

Bizarre ontknoping levert West Indies T20-titel op

Een ontketende Carlos Brathwaite, de nummer acht in de batting line-up van de West Indies, zorgde er zondag 3 april in Kolkata voor dat zijn team het WK T20 in India won. In de finale tegen Engeland waren nog 19 runs van 6 ballen nodig om te winnen. De Engelse aanvoerder Eoin Morgan vertrouwde de bal toe aan Ben Stokes, die echter hulpeloos moest toezien hoe Brathwaite de eerste vier ballen doodleuk voor zes sloeg. Het Caribische feest, dat eerder op de dag al was begonnen door de onverwachte wereldtitel van de vrouwen van de West Indies die in de finale het favoriete Australië versloegen, werd daardoor verdubbeld. Het is voor de ‘Windies’ een tot nu toe al zeer succesvol cricketjaar, want eerder pakte de U19 ook al de wereldtitel.

De finale ontvouwde zich, ondanks snelle wickets in beide batting innings (Engeland 23/3 in 4.4 overs, West Indies 11/3 in 2.2 overs), in een interessant en spannend duel. Op het laatst kon het nog beide kanten op. Chris Jordan bowlde een prachtige 19de over (27 van 12 nodig om te winnen) voor slechts 8 runs en WI had er 19 nodig van de laatste zes ballen. Uiteindelijk won West Indies met 4 wickets door het onverschrokken batten van Brathwaite, die de supporters van zijn team in extase bracht door de ontroostbare Ben Stokes voor vier achtereenvolgende zessen het veld uit te slaan. Het was de tweede keer dat de titel naar de WI ging, eerder werden ze al wereldkampioen T20 in 2012.
Engeland 155/9 (Joe Root 54 uit 36, Jos Buttler 36 uit 22, Samuel Badree 2-16/4, Carlos Brathwaite 3-23/4)
West Indies 166/6 (Marlon Samuels 85 uit 66, Brathwaite 34 uit 10, David Willey 3-20/4, Root 2-9/1)

Scorecard
De laatste ballen van de finale….
Hoogtepunten mannenfinale
Samenvatting op FOX Sports website

Vrouwen
De West-Indische vrouwen toonden zich sterker dan Australië, dat zich weliswaar voor de finale had geplaatst maar tot dan toe geen heel sterk toernooi speelde. Ook in dit duel batte West Indies als tweede: ze waren op jacht naar de winnende 149 runs. Opener Hayley Matthews (18 jaar) zette haar team op het goede spoor door een stevige innings van 66 uit 45 ballen (6×4, 3×6) in een opening partnership met haar aanvoerster en speelster van het toernooi Stafanie Taylor (59 uit 57 ballen) van 120 voor het eerste wicket in 15.4 overs. West Indies bleef regelmatig scoren en bereikte de winnende runs drie ballen voor het einde door een overthrow van Australië, dat de over daarvoor in het veld ook al enkele fouten had gemaakt: 149/2.

Vrouwen WI kampioen

Foto’s: ICC

Scorecard
Hoogtepunten vrouwenfinale

ICC-website verslagen en resultaten

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

Vijfde T20 Muntaz Cup bij VCC

Alweer de vijfde editie van de Muntaz T20 Cup wordt op zondag 29 april afgewerkt …

Peter Borren retires from international cricket

PRESS RELEASE Nieuwegein, 19 April 2018 – Today, the Royal Dutch Cricket Association (KNCB) has …

Nederland A naar Guernsey

Het Nederlands A-team speelt op 28, 29 en 30 april enkele wedstrijden in en tegen …

De GrijGle Cup: Flamingo’s tegen Excelsior’20

De GrijGle Cup Het is een traditie dat aan het begin van het nieuwe cricketseizoen …