Home - Competitie - Bedrijfscompetitie - Capgemini verovert kampioenschap bedrijfscricket

Capgemini verovert kampioenschap bedrijfscricket

Het cricketteam van Capgemini heeft voor de eerste keer het kampioenschap in de bedrijfscricketcompetitie veroverd. Het sloeg in de allerlaatste en beslissende wedstrijd tegen de kampioen van 2016 en de directe concurrent voor de titel, Philips, de benodigde twee runs op de laatste bal van de wedstrijd.

Het seizoen voor het bedrijfscricket begon niet al te best. De drie wedstrijden die voor eind april op de kalender stonden, werden afgelast door het weer. In de eerste week van mei bleek een pitch nog niet beschikbaar en was een andere wedstrijd al veel eerder afgezegd. De enige wedstrijd die wél doorgang vond, was die van KLM/TCS tegen Eureka. Die leverde na zestien overs ieder team 88 runs op, met de gelijkmakende run op de laatste bal. Dit bleek uiteindelijk de enige tie van het seizoen te zijn.

Daarna kwam de competitie goed op gang, met tien wedstrijden in twee weken. Omdat het nog niet erg lang licht blijft in mei, werd een aantal duels op minder dan twintig overs afgesloten. Ook eindigden enkele wedstrijden met de roze bal vanwege de betere zichtbaarheid bij minder licht.

Gedurende het seizoen zijn er vierentwintig wedstrijden afgelast: negen wegens het niet beschikbaar hebben van een team (vier keer te laat, dus bestraft met een nederlaag), acht keer wegens het slechte weer, zes keer was het veld niet beschikbaar en één wedstrijd werd vroegtijdig op een andere datum vastgesteld. Verder ontbreken de uitslagen van drie wedstrijden; deze zijn ongetwijfeld niet gespeeld.

Opvallend was één wedstrijd die met 87 runs verschil eindigde, maar waar de verliezende partij 92 extra’s meer weggaf dan de winnaar (110 tegen 18). Ook is een team wel eens voor een wedstrijd gekomen hoewel er maar zeven spelers beschikbaar waren. Daar werden wat mouwen aangepast, zoals een ruimere terugkeerregeling (niet alleen de ducks) en het uitlenen van enkele fielders. Dát is de juiste geest van het bedrijfscricket! Bij heel wat meldingen van de uitslag werd ook melding gemaakt van een zeer succesvolle derde innings, met bijvoorbeeld een lekkere barbecue of een smakelijke curry.

Het was halverwege het seizoen al duidelijk dat de strijd om de titel evenals vorig seizoen ging tussen de teams van Philips en Capgemini. Tot 13 juni waren beide ongeslagen, maar Capgemini raakte thuis die status kwijt door een nederlaag tegen Philips. Omdat beide teams verder alles wonnen, kwam het aan op de laatste wedstrijd tussen de nummer 1 en 2 van de ranglijst, met het thuisvoordeel voor Philips. Op dat moment had Capgemini tien wedstrijden gespeeld en Philips acht. Bij winst zouden de gasten dus op een iets beter puntengemiddelde uitkomen. Wegens de dreigende duisternis, het was 6 september, werd afgesproken veertien overs elk te spelen. Philips kwam tot 87 runs. Met nog één bal te gaan stond Capgemini op 86. De laatste bal leverde precies de benodigde twee runs op, waardoor Capgemini zich kampioen van 2017 mag noemen.

Eindstand:

Nr. Team Gesp. Punten Gem.
1. CapGemini 11 20 1,82
2. Philips 9 16 1,78
3. ESTEC CC 11 16 1,45
4. NCI Agency 15 18 1,20
5. Eureka 11 11 1,00
6. EPO 12 8 0,67
7. TCS 6 4 0,67
8. KLM/TCS 9 9 0,56
9. SFA/HCBC 8 8 0,50
10. Vopak 7 2 0,29
11 WCC 9 0 0,00

 

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

Ten Doeschate terug in Nederlandse selectie

De KNCB laat weten dat de beste speler van Nederland ooit, Ryan ten Doeschate, terug …

Overschrijvingsverzoeken naar cricket@kncb.nl

Overschrijvingsformulieren voor het seizoen 2018 (insturen vóór 15 februari 2018) dienen vanaf 10 november 2017 …

Nieuw boek cricketschrijver Harry Oltheten

Cricketschrijver Harry Oltheten publiceert binnenkort een nieuw boek. Op 23 november aanstaande verschijnt van zijn …

Selectie I-Cup tegen Namibië bekend

Bas de Leede en Scott Edwards zijn de twee nieuwe namen in de selectie voor …