Home - Oranje - Heren - Century voor Borren in eerste oefenwedstrijd

Century voor Borren in eerste oefenwedstrijd

De eerste wedstrijd van een KNCB XI, samengesteld uit de selectie van het Nederlands elftal die momenteel in Zimbabwe verblijft, is in een zege geëindigd voor de tegenstander Zimbabwe Select XI. Het gastteam werd door NL-captain Borren aan bat gestuurd en zette 347/9 neer. Het Hollandse antwoord eindigde na een desastreuze start op 254 a.o. in 49.2 overs .

Zimbabwe batsman Solomon Mire, die afgelopen zomer in Nederland ook al een staaltje prima batten had laten zien, hield behoorlijk huis onder de Nederlandse bowlers. Hij stapte met 128 runs van het veld met een indrukwekkende reeks boundary’s: 10×4, 7×6. Met latere runs van van Sean Williams (62), en 36 ieder voor Masakadza en Raza kwam Zimbabwe tot de 347 runs. Pieter Seelaar vierde zijn comeback in het oranje shirt met drie vangen; bowler Fred Klaassen (3-80/10) hield er twee vast, onder wie Mire op zijn eigen bowlen. Toch werden er ook in het begin van de innings enkele vangkansen onbenut gelaten. Het meest economisch was aanvoerder Borren met 2-45/10.

Het Oranje antwoord startte nogal matig: na de eerste 12 overs prijkte er 37/5 op het scorebord. Het duo Borren/Sikander Zulfiqar repareerde deze slechte start fenomenaal met een partnership van 159 voor het zesde wicket in 30 overs. Zulfiqar werd in de 42ste over gestumpt met zijn partner Borren op 99. Tobias Visée zorgde er keurig voor dat zijn partner aan slag kwam en diens century werd een feit: 100. Op 115 was de koek op en ging de captain lbw (uit 116 ballen, 11×4 en 3×6). De 348 winnende runs waren inmiddels buiten bereik, maar staartbatsmen Klaassen (16 not out van 12, 1×4, 1×6) bood nog enige weerstand, waardoor het KNCB XI twee ballen voor het einde op 254 all out uitkwam.

De tweede oefenwedstrijd is op vrijdag 29 september.

Scorecard

Comments via Facebook

comments

Check Also

Nederland eindigt als zevende / Netherlands finishes in 7th place

Nederland heeft in zijn afsluitende wedstrijd in de ICC WCQ opnieuw een totaal van onder …

Zimbabwe wint van Ierland / Preview Nederland-Nepal

Het Ierse team heeft in zijn eerste wedstrijd in de Super Six zijn meerdere moeten …

Nederland wint van Hong Kong / Netherlands beat Hong Kong

In een wedstrijd die halverwege het antwoord van Hong Kong op het totaal van 174 …

Oranje niet naar WK 2019 / Netherlands out of contention

Het Nederlands elftal is door de op DLS-methode verloren wedstrijd tegen de West Indies uitgeschakeld …