Home - Laatste nieuws - Century voor Borren in eerste oefenwedstrijd

Century voor Borren in eerste oefenwedstrijd

De eerste wedstrijd van een KNCB XI, samengesteld uit de selectie van het Nederlands elftal die momenteel in Zimbabwe verblijft, is in een zege geëindigd voor de tegenstander Zimbabwe Select XI. Het gastteam werd door NL-captain Borren aan bat gestuurd en zette 347/9 neer. Het Hollandse antwoord eindigde na een desastreuze start op 254 a.o. in 49.2 overs .

Zimbabwe batsman Solomon Mire, die afgelopen zomer in Nederland ook al een staaltje prima batten had laten zien, hield behoorlijk huis onder de Nederlandse bowlers. Hij stapte met 128 runs van het veld met een indrukwekkende reeks boundary’s: 10×4, 7×6. Met latere runs van van Sean Williams (62), en 36 ieder voor Masakadza en Raza kwam Zimbabwe tot de 347 runs. Pieter Seelaar vierde zijn comeback in het oranje shirt met drie vangen; bowler Fred Klaassen (3-80/10) hield er twee vast, onder wie Mire op zijn eigen bowlen. Toch werden er ook in het begin van de innings enkele vangkansen onbenut gelaten. Het meest economisch was aanvoerder Borren met 2-45/10.

Het Oranje antwoord startte nogal matig: na de eerste 12 overs prijkte er 37/5 op het scorebord. Het duo Borren/Sikander Zulfiqar repareerde deze slechte start fenomenaal met een partnership van 159 voor het zesde wicket in 30 overs. Zulfiqar werd in de 42ste over gestumpt met zijn partner Borren op 99. Tobias Visée zorgde er keurig voor dat zijn partner aan slag kwam en diens century werd een feit: 100. Op 115 was de koek op en ging de captain lbw (uit 116 ballen, 11×4 en 3×6). De 348 winnende runs waren inmiddels buiten bereik, maar staartbatsmen Klaassen (16 not out van 12, 1×4, 1×6) bood nog enige weerstand, waardoor het KNCB XI twee ballen voor het einde op 254 all out uitkwam.

De tweede oefenwedstrijd is op vrijdag 29 september.

Scorecard

Comments via Facebook

comments

Check Also

VCC wint Flamingo Junioren Toernooi U19

Met overmacht won VCC op vrijdag 13 juli de finale van het traditionele Flamingo Junioren …

Tweede fase Topklasse T20 zaterdag 14 juli

De KNCB heeft het definitieve programma van de tweede fase in de Topklasse Twenty20 competitie …

Nederland rest strijd om plaats zeven / Netherlands play off for seventh place

In de kruisfinale voor de plaatsen vijf tot en met acht in de ICC WT20 …

Verrassende koploper Bedrijfscricketcompetitie / Surprise no. 1 Corporate cricket league

Halverwege het cricketseizoen kent de bedrijfscricketcompetitie een verrassende koploper. Infosys, het team van het grote …