Home - Dames en meisjes - Dames - Dames en meisjes sluiten seizoen af

Dames en meisjes sluiten seizoen af

De nationale meisjesjeugdteams en het Nederlands Dames elftal sloten zoals gewoonlijk het seizoen gezamenlijk af. Dat gebeurde op vrijdag 29 september op het nieuwe complex van Ajax Leiden. Deze vereniging speelt al jarenlang met een damesteam, bestaande uit een groep zeer enthousiaste cricketsters, in de KNCB-competitie. Ook deze avond toonden zij zich een geweldige gastvrouw in het gezellige en mooie nieuwe clubhuis van de Ajax Sportman Combinatie, waar de ASC-voetballers en -cricketers nu weer samen onder één dak zitten.

In aanwezigheid van coaches, managers, KNCB-bestuurders, de uit Engeland overgekomen Esther de Lange en veel speelsters  mét ouders van alle teams werden er niet alleen prijzen uitgereikt, maar ook enthousiast bijgepraat. Op een groot scherm werden foto’s en een video van het afgelopen seizoen getoond.

De jaarlijkse twee prijzen die per team werden uitgereikt, één gekozen door de speelsters zelf en één door de begeleiding, gingen bij de Nederlandse dames naar dezelfde speelster, Robine Rijke. Zij kon helaas door werk niet aanwezig zijn, dus nam Quick-Haag teamgenote Annemijn Thomson deze trofee in ontvangst. Die mocht nog een keer terugkomen, want Annemijn ontving de dit jaar nieuw ingestelde prijs ‘Coach van het Jaar’, voor haar enthousiaste coaching van zowel de U13 indoor en outdoor, als de U11 (in de winter). Bij enkele teams (U15/U13) lagen de stemmen voor diverse speelsters dicht bij elkaar. Zij  kozen voor hun aanvoersters, die er helaas geen van beiden waren.Ajax-speelster Laura Kleijne kreeg bij haar eigen club de U17-trofee toebedeeld door de begeleiding van de U17.

Op de foto vlnr: Annemijn Thomson, Doeschka Birnage, Iris Zwilling, Laura Kleijne, Annemijn van Beuge.

De prijswinnaars zijn:
U13
Speelster speler van het Jaar: Stella Naudts (Rood en Wit), voor haar volledige inzet en als zeer capabele captaine tijdens het U13-festival in Engeland (de U13 verloor geen wedstrijd, behalve één 8-over potje op de laatste dag).
Speelster van het Jaar: Doeschka Birnage (voor haar eerste half century voor de DLs op tour).

U15
Speelsters speler van het Jaar: Annemijn van Beuge (VCC), voor haar enthousiaste en rustige captaincy waarmee ze het team leidde op het county festival in Malvern.
Speelster van het Jaar: Nayla Groenendijk (MOP), voor haar enthousiasme en ‘nooit opgeven’ mentaliteit, waarmee ze het team op sleeptouw nam tijdens de tour, zeker bij het fielden.

U17
Speelsters speler van het Jaar: Iris Zwilling (HCC), die door haar uitstekende individuele prestaties en onverstoorbaarheid tijdens de wedstrijden van grote waarde was.
Speelster van het Jaar: Laura Kleijne (Ajax L), die allround een geweldig toernooi speelde in Bromsgrove in Engeland.

Nederland Dames XI:
Speelsters speler van het Jaar: Robine Rijke (Quick Haag)
Speler van het Jaar: Robine Rijke
Robine was zowel bowlend als in het veld uitstekend op dreef dit seizoen, en ze ging er altijd vol voor, zowel in de ECB-wedstrijden als bij het (deels verregende) WK kwalificatietoernooi in Glasgow tegen Schotland en de Verenigde Staten. Niet van haar stuk te brengen en een sfeermaker in de ploeg!

Coach van het Jaar:
Annemijn Thomson (Quick Haag):  Voor haar niet aflatende enthousiasme waarmee ze de jongste lichtingen van de Dutch Lionesses heeft gecoacht en begeleid, zowel in de winter als in de zomer; altijd bereid om iets te regelen wanneer dat nodig is, een heldere communicatie, duidelijke coaching, en vooral veel plezier hebben met de meiden…! En dan gewoon ook alles winnen in Engeland!

Comments via Facebook

comments

Check Also

België en Jersey oefenen tegen KNCB XI

Een KNCB XI neemt het de komende weken in T20-wedstrijden op tegen zowel België (22 …

Prachtige tweede plaats Dutch Lions U12

De Dutch Lions U12 heeft een uitstekende prestatie geleverd door op het sterk bezette festival …

VOC landskampioen!

VOC heeft afgelopen zondag 12 augustus de landstitel in de KNCB cricketcompetitie veroverd. De kans …

DL U13 biedt goed weerstand tegen sterke opponenten

In een week met prachtig weer en hoge temperaturen van tussen de 32 en 39 …