Home - Competitie - Dames Quick pakken dubbel
Hoofdklasse D: Quick H

Dames Quick pakken dubbel

Na het winnen van de T20-landstitel in juni heeft het damesteam van Quick ook het landskampioenschap behaald. In de beslissende wedstrijd tegen VRA zegevierden de Haagse dames op eigen veld. Daarmee nam de ploeg van aanvoerster Robine Rijke de titel over van de Rijnmond Combinatie, die in 2016 won maar dit jaar helaas niet meer meedeed.

Het is voor de Quick-dames de zesde titel in totaal; de laatste keer was in 2015. In 2010 behaalde de ploeg ook al de dubbel. Rijke mocht uit handen van oud-voorzitter en erelid van de KNCB Jacques Mulders, die samen met Jean-Paul Wentink als umpire in deze wedstrijd stond, de beker in ontvangst nemen.

De wedstrijd op het zonovergoten hoofdveld van Quick, dat de titelkansen de week ervoor levend had gehouden door een zege op Hilkamp, was een goede reclame voor het damescricket. VRA kwam als eerste battend tot 161/9 (Caroline Salomons 60*, Birgit Viguurs 41, Esther Corder 2-17/7). Quick kende een redelijke start en bouwde de innings goed op. Drie wickets rond de score van 120 (van 118/3 naar 128/6) betekende wat meer zenuwen. Annemijn Thomson en captain Robine Rijke hielden die echter prima in bedwang en maakten met resp. scores van 25* en 11* de wedstrijd winnend uit: 162/6 (Helmien Rambaldo 39). VRA-bowlster Chhavi Nashier (Dutch Lionesses U15/U17) pakte drie wickets en eindigde met 3-40/10.

Het was voor oud-international Alarda Mol tevens haar allerlaatste wedstrijd; na 20 jaar dames 1 Quick stopt ze met haar cricketcarrière, waarin ze een aantal jaar ook captain van de ploeg was. Ze behaalde met Quick zes keer de landstitel, en vier keer het landskampioenschap Twenty20, waarvan onder andere de eerste SGS T20 Trophy in 2010, gespeeld bij Quick 1888 in Nijmegen (foto onder).

Scorecard

Verslag Quick website

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

Competitie-inschrijving geopend

De KNCB heeft, vroeger dan in andere jaren, de inschrijving voor de competitie 2018 geopend. …

Hans Mulder in bestuur KNCB

Tijdens de najaars ALV van de KNCB op donderdag 14 december in Utrecht is Hans …

Trainingsgroep Nederlands team bekend

De selectiecommissie van de KNCB heeft een trainingsgroep samengesteld in de voorbereiding van het Nederlands …

Meisjes Festival is terug!

De KNCB organiseert op zondag 14 januari 2018 weer een Meisjes Festival! We bieden in de …