Home - Dames en meisjes - Dames - Dames verliezen en winnen 1x

Dames verliezen en winnen 1x

De derde trip naar Engeland voor het ECB One Day Championship in de 3de divisie is voor het Nederlands damesteam teleurstellend verlopen.

In de eerste wedstrijd, het belangrijke duel met Essex waarin de eerste plaats werd betwist, liep het allemaal niet zo lekker. “We gaven veel te veel weg, bowlend en fieldend”, zei coach Sean Trouw. “Het was zo’n dag waarop niets leek te lukken met bijvoorbeeld een paar gemiste vangen en te veel extra’s”. Het gevolg was dat Essex, dit keer overigens zonder Sterre Kalis van HCC, maar liefst 298 runs voor 7 wickets produceerde. Het antwoord van Nederland begon met een heel donkere lucht in aantocht. Het duurde even, maar na 30 overs barstte de bui los en moest de wedstrijd worden gestaakt. De zege ging naar Essex, dat in zijn 50 overs een beter over rate had dan Nederland, dat in die 30 overs tot 104/6 was gekomen (geen DLS). “We verloren ook nog te snel wickets”, concludeerde Trouw, “hoewel Babette (de Leede) goed stond te batten met een strike rate van 100”. De opener van VCC kwam tot 36 runs uit 36 ballen, maar kon het niet in haar eentje. Het team zag de eerste plaats in de 3de divisie zodoende door de vingers glippen.

De dag erop won Oranje wel van Hertfordshire, dat als eerste battend tot 154/7 kwam. Esther Corder pakte drie wickets (3-40/10).
Het winnende Nederlandse antwoord  kwam in de 39ste over tot stand: 155/4, met dit keer een gedeelde topscore van Annemijn Thomson en Cher van Slobbe met beiden 33*.
Nederland eindigt als tweede in deze competitie

Scorecard Essex

Scorecard Hertfordshire

Stand

Comments via Facebook

comments

Check Also

Twee keer live stream T20I Tri Series

In de komende weken zijn twee van de zes wedstrijden in de T20I Tri Series …

Continental T20 Cup in Cricketstad Schiedam

Ook in 2018 vindt er weer een Europees continentaal T20-toernooi (CEC) plaats in Schiedam, de …

T20 Tri Series selectie Nederlands XI

De selectie van het Nederlands mannenteam dat komende week in de eerste twee wedstrijden van …

Selectie Nederlands dames XI voor T20 Qualifier

Coach Sean Trouw heeft de selectie van het Nederlands damesteam bekendgemaakt voor de ICC T20 …