Home - Dames en meisjes - Dames - Dames verliezen en winnen 1x

Dames verliezen en winnen 1x

De derde trip naar Engeland voor het ECB One Day Championship in de 3de divisie is voor het Nederlands damesteam teleurstellend verlopen.

In de eerste wedstrijd, het belangrijke duel met Essex waarin de eerste plaats werd betwist, liep het allemaal niet zo lekker. “We gaven veel te veel weg, bowlend en fieldend”, zei coach Sean Trouw. “Het was zo’n dag waarop niets leek te lukken met bijvoorbeeld een paar gemiste vangen en te veel extra’s”. Het gevolg was dat Essex, dit keer overigens zonder Sterre Kalis van HCC, maar liefst 298 runs voor 7 wickets produceerde. Het antwoord van Nederland begon met een heel donkere lucht in aantocht. Het duurde even, maar na 30 overs barstte de bui los en moest de wedstrijd worden gestaakt. De zege ging naar Essex, dat in zijn 50 overs een beter over rate had dan Nederland, dat in die 30 overs tot 104/6 was gekomen (geen DLS). “We verloren ook nog te snel wickets”, concludeerde Trouw, “hoewel Babette (de Leede) goed stond te batten met een strike rate van 100”. De opener van VCC kwam tot 36 runs uit 36 ballen, maar kon het niet in haar eentje. Het team zag de eerste plaats in de 3de divisie zodoende door de vingers glippen.

De dag erop won Oranje wel van Hertfordshire, dat als eerste battend tot 154/7 kwam. Esther Corder pakte drie wickets (3-40/10).
Het winnende Nederlandse antwoord  kwam in de 39ste over tot stand: 155/4, met dit keer een gedeelde topscore van Annemijn Thomson en Cher van Slobbe met beiden 33*.
Nederland eindigt als tweede in deze competitie

Scorecard Essex

Scorecard Hertfordshire

Stand

Comments via Facebook

comments

Check Also

ICC: interview Peter Borren

In de aanloop naar het WK kwalificatietoernooi voor de mannen in Zimbabwe publiceert de ICC …

Jaarlijks Dames Indoortoernooi

Het jaarlijkse damesindoortoernooi komt er weer aan. Het is bedoeld voor 17+ speelsters, maar talentvolle …

Specialistentraining jeugd in voorjaarsvakantie

Wil je iets nieuws leren, of jezelf verbeteren, in de cricketsport? Na de succesvolle specialistentrainingen …

Nog twee teams voor WCQ 2018

Na drie ronden in de tweede divisie van de World Cricket League bezet Canada met …