Home - Oranje - Dutch Lions - Denemarken wint U19 kwalificatie, Nederland 2de

Denemarken wint U19 kwalificatie, Nederland 2de

Het Deense team heeft de ICC Europe kwalificatietoernooi tweede divisie, voor het WK U19 van 2018, gewonnen. In het toernooi dat in Nederland werd gespeeld, wonnen de Denen alle zes wedstrijden. Op de laatste dag wisten de Dutch Lions U17 van Guernsey, waarvan ze eerder hadden verloren, te winnen. Door die zege eindigden de Oranje leeuwen op de tweede plaats.

Voor de laatste ronde was het al duidelijk dat Denemarken het toernooi als winnaar zou afsluiten na vijf gewonnen wedstrijden. Ook hun laatste ontmoeting, met zwakste broeder Italië op Excelsior, werd door de Denen gemakkelijk gewonnen: Italië 54 a.o. – Denemarken 55/2 in 10.2.
Nederland trad op VOC aan tegen Guernsey. De dag ervoor had het ruim van Italië gewonnen. Nederland won de toss , ging eerst batten en kwam tot 231 all out in 47.3 overs. Alyan Razzagi zette zijn vorm van de vorige wedstrijd voort met 49 runs, en Boris Gorlee was opnieuw belangrijk met 61 runs. Nehaan Gigani voegde er 37 nette runs aan toe als nummer zes. Een prima score, die de druk bij Guernsey legde. Dat ging echter ijzersterk van start met een 99-run partnership voor het eerste wicket. Het tweede viel op 104, en wickets nummer 3 op 132. Guernsey leek aardig op weg naar de overwinning. Toen echter op 180 het vierde wicket viel, was het gebeurd. Nederland pakte het ene na het andere wicket en greep de zege door Guernsey, dat steeds paniekeriger ging batten, voor 204 uit te bowlen. De laatste zes batsmen kwamen tot slechts 16 runs door uitstekend bowlen en veldwerk van de Dutch Lions. Er gingen maar liefst zeven batsmen bowled. Safraaz Sardha (4-38/10) en aanvoerder Bas de Leede (3-40/7) stuurden de laatste zeven batsmen naar de kant. Philippe Boissevain, het hele toernooi goed op dreef met de bal, nam het belangrijke eerste wicket van Stokes. Razzagi en Sean Walsh pakten ieder een vang op eigen bowlen. Het laatste wicket viel door een koelbloedige run-out.

Op VOC reikte Ed Shuttleworth, de CEO van ICC Europe, de trofee uit aan de Deense captain Oliver Hald.

Toernooipagina Cricketeurope (scorecards, eindstand, verslagen en foto’s)

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

U12 & U13 in Essex

De Dutch Lions U12 en U13 teams brengen beide volgende week (26-29 juli) een cricketbezoek …

SGS Vierlandentoernooi op Sparta

Het jaarlijkse vierlandentoernooi met SGS, de Engelse Forty Club en de Deense en Spaanse XL …

Definitieve selectie U17 rond

In de afgelopen maanden moest een aantal U17 Dutch Lions nog vechten voor een plaats …

Nederland en VAE delen punten in laatste twee duels

Van de laatste twee van de drie eendaagse wedstrijden tussen Nederland en de Verenigde Arabische …