Home - Dames en meisjes - Dames - Dikke overwinning Nederlands dames XI

Dikke overwinning Nederlands dames XI

Opnieuw heeft het Nederlands dames elftal met overmacht een wedstrijd in de derde divisie B van het ECB County Championship gewonnen. Na de gemakkelijke zege op Wiltshire van vorige week, werd nu Dorset met speels gemak aan de kant gezet: de thuisploeg won de toss, ging batten en bleek totaal niet opgewassen tegen de gevarieerde Nederlandse aanval, die gesteund werd door een fanatiek fieldend team.

Op het prachtig gelegen veld van de Canford School stond Dorset na 44.2 overs voor 103 aan de kant. Debutante Nayla Groenendijk (MOP) kwam tot 2-15/6, Annemijn Thomson pakte vier wickets (4-25/10), Robine Rijke stond vrijwel geen runs toe in haar 10 overs (1-9/10), ook Lisa Klokgieters pakte 1 wicket (1-12/5), captain Heather Siegers ruimde de nummer 10 op en pakte twee wickets voor slechts 1 run in 2.2 overs. Een positief detail was dat opening bowlers Rijke en Klokgieters geen enkele wide bowlden.

Openers Denise Hannema en wicketkeeper Jolien van Vliet gaven de rest van de Nederlandse batsmen, inclusief de andere twee debutantes Annemijn van Beuge en de Nieuw-Zeelandse Clare Mains, geen kans om ook in actie te komen. Gedegen en rustig bouwde dit duo aan een sterke opening en op de eerste bal van de 24ste over was de wedstrijd al voorbij: 107/0, met 63 runs van Hannema (8×4) en 20 runs van Van Vliet (2×4).

In deze divisie lijkt alleen Cornwall, de opponent volgende week in Falmouth aan de Engelse zuidkust, een tegenstander van gelijke waarde. Indien Nederland dit duel met ruim verschil wint, dan kan de ploeg van coach Sean Trouw winnaar worden van deze groep.

Scorecard

Stand

Comments via Facebook

comments

Check Also

Australisch profcontract Sterre Kalis

De 18-jarige Sterre Kalis, speelster bij HCC, Voorburg CC en Essex, heeft een contract getekend …

Dames willen revanche op Cornwall

Na de nederlaag in de eerste van de zes wedstrijden in het Royal London One …

Cricket Challenge weer van start

Op 22 mei start The Cricket Challenge, het landelijke crickettoernooi voor tweetalig onderwijs. Op 22 …

Selecties Dutch Lions voor tours zomer 2018

Na de trials in de meivakantie voor de diverse Dutch Lions selecties zijn voor de …