Home - Oranje - Heren - Donatie Zessen voor Nepal aan VVN

Donatie Zessen voor Nepal aan VVN

De KNCB heeft na afloop van de tweede wedstrijd tegen Nepal voor het World Cricket League Championship op VRA bekendgemaakt waar het geld van de actie ‘Zessen voor Nepal’ uit 2015 naartoe is gegaan. Deze actie werd door het KNCB-bestuur op touw gezet na de verwoestende aardbevingen in Nepal in april 2015.

De cheque voor €6.350,00 werd overhandigd aan secretaris Erik Ronsdorf van de Stichting ‘Vrienden van Nepal’. Deze stichting heeft een mooie bestemming gevonden voor deze donatie vanuit de gehele Nederlandse cricketwereld. Het gaat om het ‘Didi-project’ in het district Rolwaling.

In een bericht vanuit het VVN-bestuur aan de KNCB staat het volgende:
“Gisteravond hebben we in onze bestuursvergadering o.m. stil gestaan bij de onverwachte en genereuze bijdrage van de KNCB aan de door de aardbeving getroffenen in Nepal via een door stichting VNN nader te bepalen project. Als VNN-bestuur willen wij de KNCB-leden in totaal en speciaal alle batsman die een 6 geslagen hebben, van harte bedanken!

Wij hebben ervoor gekozen om het bedrag van € 6.350,00 beschikbaar te stellen aan het zgn. Didi-project.  De didi’s zijn weduwen van omgekomen sherpa’s (gidsen en dragers van bergexpedities naar de Himalaya toppen) in de regio Rolwaling, ten westen van het Everest gebied. De didi’s worden begeleid in het zelfstandig beheren en exploiteren van een lodge voor langstrekkende toeristen en expedities. Frans Welkamp (oud VNN-voorzitter) is twee keer per jaar in Nepal en bezoekt dan o.m. dit hoog gelegen gebied. Hij heeft ermee ingestemd regelmatig verslag te doen, ook over de aanwending van de middelen die de KNCB beschikbaar heeft gesteld”.

Met vriendelijke groet,
namens het bestuur van de stichting VNN
Erik Ronsdorf (secretaris)

Meer informatie over dit project is te lezen in de VNN- NIEUWSBRIEFzomer-2016v3 (2), pagina 4 en 5.

De KNCB is verheugd dat het ingezamelde bedrag op zo’n goede plek is terechtgekomen.

Stichting Vrienden van Nepal 2016

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

Selectie I-Cup tegen Namibië bekend

Bas de Leede en Scott Edwards zijn de twee nieuwe namen in de selectie voor …

David Woutersen verlaat KNCB

Na ruim acht jaar dienstverband bij de KNCB heeft David Woutersen besloten de cricketbond te …

Cricket NL # 17 is uit!

Comments via Facebook comments

Doe mee met het Kampong Sinterklaas Indoortoernooi

Kampong organiseert in Sportcentrum Galgenwaard in Utrecht het eerste Sinterklaas Indoortoernooi voor trippel-trappelende U12 en …