Home - Oranje - Heren - Donatie Zessen voor Nepal aan VVN

Donatie Zessen voor Nepal aan VVN

De KNCB heeft na afloop van de tweede wedstrijd tegen Nepal voor het World Cricket League Championship op VRA bekendgemaakt waar het geld van de actie ‘Zessen voor Nepal’ uit 2015 naartoe is gegaan. Deze actie werd door het KNCB-bestuur op touw gezet na de verwoestende aardbevingen in Nepal in april 2015.

De cheque voor €6.350,00 werd overhandigd aan secretaris Erik Ronsdorf van de Stichting ‘Vrienden van Nepal’. Deze stichting heeft een mooie bestemming gevonden voor deze donatie vanuit de gehele Nederlandse cricketwereld. Het gaat om het ‘Didi-project’ in het district Rolwaling.

In een bericht vanuit het VVN-bestuur aan de KNCB staat het volgende:
“Gisteravond hebben we in onze bestuursvergadering o.m. stil gestaan bij de onverwachte en genereuze bijdrage van de KNCB aan de door de aardbeving getroffenen in Nepal via een door stichting VNN nader te bepalen project. Als VNN-bestuur willen wij de KNCB-leden in totaal en speciaal alle batsman die een 6 geslagen hebben, van harte bedanken!

Wij hebben ervoor gekozen om het bedrag van € 6.350,00 beschikbaar te stellen aan het zgn. Didi-project.  De didi’s zijn weduwen van omgekomen sherpa’s (gidsen en dragers van bergexpedities naar de Himalaya toppen) in de regio Rolwaling, ten westen van het Everest gebied. De didi’s worden begeleid in het zelfstandig beheren en exploiteren van een lodge voor langstrekkende toeristen en expedities. Frans Welkamp (oud VNN-voorzitter) is twee keer per jaar in Nepal en bezoekt dan o.m. dit hoog gelegen gebied. Hij heeft ermee ingestemd regelmatig verslag te doen, ook over de aanwending van de middelen die de KNCB beschikbaar heeft gesteld”.

Met vriendelijke groet,
namens het bestuur van de stichting VNN
Erik Ronsdorf (secretaris)

Meer informatie over dit project is te lezen in de VNN- NIEUWSBRIEFzomer-2016v3 (2), pagina 4 en 5.

De KNCB is verheugd dat het ingezamelde bedrag op zo’n goede plek is terechtgekomen.

Stichting Vrienden van Nepal 2016

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

Vijfde T20 Muntaz Cup bij VCC

Alweer de vijfde editie van de Muntaz T20 Cup wordt op zondag 29 april afgewerkt …

Peter Borren retires from international cricket

PRESS RELEASE Nieuwegein, 19 April 2018 – Today, the Royal Dutch Cricket Association (KNCB) has …

Nederland A naar Guernsey

Het Nederlands A-team speelt op 28, 29 en 30 april enkele wedstrijden in en tegen …

De GrijGle Cup: Flamingo’s tegen Excelsior’20

De GrijGle Cup Het is een traditie dat aan het begin van het nieuwe cricketseizoen …