Home - Competitie - Duizendste duel Willem Molenaar

Duizendste duel Willem Molenaar

Umpire Willem Molenaar heeft afgelopen zaterdag 12 mei een unieke mijlpaal in het Nederlandse cricket bereikt toen hij in zijn duizendste wedstrijd ‘stond’. De huidige voorzitter van de Scheidsrechterscommissie had speciaal de wedstrijd VCC – Punjab 2 in Voorburg uitgekozen als zijn jubileumwedstrijd, volgens eigen zeggen omdat hij daar in een ver verleden nog met redelijk succes als wicketkeeper had gespeeld. Samen met oud KNCB-voorzitter Jacques Mulders leidde hij dit duel op een zonnige cricketdag, een mooie omlijsting van deze speciale gebeurtenis. Molenaar is de enige umpire in het Nederlandse cricket die deze mijlpaal heeft behaald, en volgens oud-collega Duco Ohm ‘gaat niemand dit ooit nog overtreffen’.

Molenaar begon in 1976 aan zijn imposante scheidsrechterscarrière, waarin hij ook internationaal actief was. Zijn internationale loopbaan begon in 1983 bij het internationale damestoernooi in Utrecht in het duel tussen Nederland en Ierland. Na het bereiken van 500 wedstrijden in 2002, werden het er tien jaar geleden alweer 700, in de (overigens verregende) T20-finale op HCC. Ook is Willem Molenaar nog steeds op administratief en organisatorisch gebied actief in de Nederlandse scheidsrechterswereld in de SRC; hij leidt onder meer de umpire-cursussen. Twee keer werd hij tot ‘umpire van het jaar’ gekozen, in 1992 en 2007.

Molenaar werd na afloop van de wedstrijd door diverse mensen in het zonnetje gezet op het volgepakte terras van VCC door secretaris Dave Hardy van de SRC, VCC-voorzitter Jos Jochemsen en KNCB-voorzitter Betty Timmer.

Foto: Patrick de Leede

Voorburgs Dagblad

SGS website

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

Nederland rest strijd om plaats zeven / Netherlands play off for seventh place

In de kruisfinale voor de plaatsen vijf tot en met acht in de ICC WT20 …

Verrassende koploper Bedrijfscricketcompetitie / Surprise no. 1 Corporate cricket league

Halverwege het cricketseizoen kent de bedrijfscricketcompetitie een verrassende koploper. Infosys, het team van het grote …

Nederland verliest ook laatste groepsduel / Netherlands lose last group match

Het Nederlands damesteam heeft ook haar derde en laatste groepswedstrijd in het WK T20 kwalificatietoernooi …

Continental T20 prooi voor Nederland A

Het jaarlijkse Europees Continental T20 kampioenschap in Schiedam op 29 en 30 juni is gewonnen …