Home - Competitie - Duizendste duel Willem Molenaar

Duizendste duel Willem Molenaar

Umpire Willem Molenaar heeft afgelopen zaterdag 12 mei een unieke mijlpaal in het Nederlandse cricket bereikt toen hij in zijn duizendste wedstrijd ‘stond’. De huidige voorzitter van de Scheidsrechterscommissie had speciaal de wedstrijd VCC – Punjab 2 in Voorburg uitgekozen als zijn jubileumwedstrijd, volgens eigen zeggen omdat hij daar in een ver verleden nog met redelijk succes als wicketkeeper had gespeeld. Samen met oud KNCB-voorzitter Jacques Mulders leidde hij dit duel op een zonnige cricketdag, een mooie omlijsting van deze speciale gebeurtenis. Molenaar is de enige umpire in het Nederlandse cricket die deze mijlpaal heeft behaald, en volgens oud-collega Duco Ohm ‘gaat niemand dit ooit nog overtreffen’.

Molenaar begon in 1976 aan zijn imposante scheidsrechterscarrière, waarin hij ook internationaal actief was. Zijn internationale loopbaan begon in 1983 bij het internationale damestoernooi in Utrecht in het duel tussen Nederland en Ierland. Na het bereiken van 500 wedstrijden in 2002, werden het er tien jaar geleden alweer 700, in de (overigens verregende) T20-finale op HCC. Ook is Willem Molenaar nog steeds op administratief en organisatorisch gebied actief in de Nederlandse scheidsrechterswereld in de SRC; hij leidt onder meer de umpire-cursussen. Twee keer werd hij tot ‘umpire van het jaar’ gekozen, in 1992 en 2007.

Molenaar werd na afloop van de wedstrijd door diverse mensen in het zonnetje gezet op het volgepakte terras van VCC door secretaris Dave Hardy van de SRC, VCC-voorzitter Jos Jochemsen en KNCB-voorzitter Betty Timmer.

Foto: Patrick de Leede

Voorburgs Dagblad

SGS website

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

Australisch profcontract Sterre Kalis

De 18-jarige Sterre Kalis, speelster bij HCC, Voorburg CC en Essex, heeft een contract getekend …

Dames willen revanche op Cornwall

Na de nederlaag in de eerste van de zes wedstrijden in het Royal London One …

Cricket Challenge weer van start

Op 22 mei start The Cricket Challenge, het landelijke crickettoernooi voor tweetalig onderwijs. Op 22 …

Topklasse Nieuws

Door de KNCB zijn op respectievelijk 7 mei en 14 mei 2018 een drietal bestuurlijke …