Home - Dames en meisjes - Engelse dames grijpen wereldtitel

Engelse dames grijpen wereldtitel

In een ongelooflijk enerverende finale met een dramatische eindfase heeft het Engelse damesteam in eigen land het wereldkampioenschap veroverd. In de finale versloeg het thuisland het verrassend sterke India, dat in de halve eindstrijd titelverdediger Australië aan de kant had gezet.

India had de eerste ontmoeting met Engeland in de groepsfase gewonnen en op weg naar de finale veel indruk gemaakt. Niet in het minst door de reusachtige score van Harmanpreet Kaur, die in de halve finale tegen Australië batten liet zien (171*, 20×4, 7×6) die in de internationale cricketwereld veel bewondering oogstte.

Op Lord’s, waar het Nederlands dames elftal en de Dutch Lionesses U17 aanwezig waren, batte Engeland eerst. Het team van captain Heather Knight kwam tot een toch wat mager totaal van 228/7 via een partnership van 83 tussen wicketkeeper Sarah Taylor (45) en Nathalie Sciver (51) plus late runs van Katherine Brunt (34), Jenny Gunn (25) en Laura Marsh (14). Fastbowler Jhulan Goswami bowlde indrukwekkend en kwam tot 3-23/10.

India verloor weliswaar het eerste wicket in de tweede over, maar vanaf dat moment ging het bergopwaarts. Op 138 gaf topbat Kaur (51) een vang weg op deep squareleg, die door Tammy Beaumont, die werd uitgeroepen tot speelster van het toernooi, werd vastgehouden. Toch leek India met de score op 191/3 en nog 7 overs te gaan op weg naar de zege . De middle-order en de staartbatsmen raakten echter in paniek. Ondanks enkele gemiste vangkansen door Engeland vielen de laatste zeven wickets voor slechts 28 runs: India 219 a.o. in 48.4 overs. Openingsbowler Anya Shrubshole zorgde vrijwel eigenhandig voor de zege door de laatste vier batsmen van India uit te bowlen; ze eindigde met 6-46 in 9.4 overs. Engeland veroverde voor de derde keer in eigen land (eerder in 1973 en 1993) de wereldtitel, de vierde keer (2005 in Australië) in totaal, al scheelde het dit keer niet veel.

Scorecard

Comments via Facebook

comments

Check Also

ICC: interview Peter Borren

In de aanloop naar het WK kwalificatietoernooi voor de mannen in Zimbabwe publiceert de ICC …

Jaarlijks Dames Indoortoernooi

Het jaarlijkse damesindoortoernooi komt er weer aan. Het is bedoeld voor 17+ speelsters, maar talentvolle …

Specialistentraining jeugd in voorjaarsvakantie

Wil je iets nieuws leren, of jezelf verbeteren, in de cricketsport? Na de succesvolle specialistentrainingen …

Nog twee teams voor WCQ 2018

Na drie ronden in de tweede divisie van de World Cricket League bezet Canada met …