Home - Laatste nieuws - Duitsland winnaar ICC Europese divisie 1

Duitsland winnaar ICC Europese divisie 1

Het Duitse cricket team heeft zich door een zege op België verzekerd van de eerste plaats in  het ICC Europe divisie 1 toernooi dat in Nederland werd gespeeld. Daarmee bereikten de Duitsers de promotie naar de World Cricket League divisie 5. Noorwegen, mede-koploper na vier ronden, verloor de Scandinavische derby tegen Zweden.

België batte eerst en kwam tot 190 ao in 48.5 overs met vooral veel dank aan de nr. 9 A. Said, die topscorer werd met 46 runs. Verder hadden de Belgen weinig in de melk te brokkelen. Duitsland had maar 5 batsmen nodig om tot de winnende score te komen. Een prachtig partnership van 120 runs tussen de nrs. 4 en 5 Pillai (60*) en Ess (57*) bracht Duitsland in de 32ste over de zege. ICC Europe CEO Ed Shuttleworth reikte de beker uit aan de Duitse captain Pillai.
Scorecard

In de andere wedstrijden versloeg Zweden, dat in de ronde ervoor ook al van Duitsland had gewonnen, Noorwegen, en Oostenrijk won maar net van Frankrijk.
Noorwegen zag door deze nederlaag de tweede plaats uit de handen glippen; die moesten zij op netto run rate aan buur Zweden overdoen, dat de 162 runs van de Noren voor 7 wickets binnen 37 overs overtrof: 165/7. Opener Imtiaz legde de basis voor deze winnende score met 54 runs. Overigens zouden de Noren bij winst Duitsland toch niet hebben kunnen inhalen door de veel betere NRR van de Duitsers.
Scorecard

Frankrijk en Oostenrijk maakten er op VOC een uitermate spannend duel van. Oostenrijk had er 238 (voor 9 wickets) gemaakt, en de Fransen hadden van de laatste over met nog 2 wickets in hand acht runs nodig voor de zege. Met nog een wicket en dus de laatste twee batsmen op de pitch waren er minimaal 4 runs van de laatste bal nodig voor een tie, slaagde de laatste batter Haras er niet in om meer dan 2 runs te produceren: 236/9.
Scorecard

Eindstand:
1. Duitsland 5 – 8 (NRR 2.03)
2. Zweden 5 – 6 (0.25)
3. Noorwegen 5 – 6 (0.07)
4. Oostenrijk 5 – 6 (-0.54)
5. België 5 – 2 (-0.61)
6. Frankrijk 5 – 2 (-0.98)

In de op-een-na-laatste ronde in het ICC Europe divisie 1 toernooi leed koploper Duitsland een onverwachte nederlaag tegen Zweden. Daarmee werd het toernooi opengebroken, want achtervolger Noorwegen won van Frankrijk en kwam weer op gelijke hoogte met de Duitsers, met ieder 6 punten uit 4 wedstrijden. Zweden en Oostenrijk, dat met 8 wickets won van België, volgen met 4 uit 4 en de laatste plaats wordt nog betwist door Frankrijk en België met 2 uit 4.

De belangwekkendste wedstrijd is ongetwijfeld die van donderdag in de laatste ronde tussen de Scandinavische opponenten Zweden en Noorwegen. Duitsland speelt dan tegen België, hetgeen gezien de huidige krachtsverhoudingen twee punten zou moeten opleveren voor de Duitsers, die overigens een veel betere net run rate hebben dan Noorwegen, dat dus wel ruim van Zweden zou moeten winnen om nog kans op de eerste plaats te maken. Oostenrijk tegen Frankrijk is de derde wedstrijd.

Duitsland leek bij 105-2 op weg naar een goede score, maar plotsklaps was het 143/7. Weston hield stand, leek op weg naar een century maar verloor zijn wicket als laatste op 225 en een individuele score van 96, in 49.1 overs. Zweden had in O’Connor en Zahoor op de stand van 82-2 een duo dat lang stand hield. Uiteindelijk besliste eerstgenoemde de wedstrijd door in de 45ste over met drie vieren de winnende runs te slaan.

Volg het toernooi dagelijks via Cricketeurope.com

Op de derde dag van het ICC Europe divisie 1 toernooi in Nederland heeft Duitsland door een gedecideerde zege op mede-koploper Noorwegen de eerste plaats alleen in handen gekregen. De andere vier teams houden elkaar in evenwicht door telkens van elkaar te winnen, waardoor er nu vier teams op 2 uit 3 staan. Noorwegen staat er tussenin met 4 uit 3.
In het duel op VOC kwam Duitsland eerst aan bat tot 262 runs. Twee stevige partnerships voor het 2e (90 runs) en 3e (88 runs) wicket betekenden dat Duitsland op een hoog totaal afstevende. Nr. 3 Amith Sarma legde de basis met 82 runs (9×4, 1×6). De tweede beslissende individuele prestatie was die van de Duitse bowler Sajid Liaquat die vijf Noorse wickets opruimde. Twee vangen van wicketkeeper Weston, twee vangen in het veld en één lbw zorgden ervoor dat Noorwegen op 149 all out eindigde in 40.3 overs. Liaquat werd dan ook uitgeroepen tot Man of the Match.
In de andere twee wedstrijden won Oostenrijk (252 ao in 50 overs, S. Khan 119) in een superspannende eindfase met slechts 2 runs van Zweden. De Scandinaviërs hadden van de laatste over 11 runs nodig om te winnen, verloren batsman nr. 9 op de eerste bal en kwamen er uiteindelijk 3 tekort voor de overwinning: 250/9.
België won afgetekend van Frankrijk: België 225 in 49.1 – Frankrijk 175 ao in 44.1

Stand na 3 ronden:
1. Duitsland 3-6; 2. Noorwegen 3-4; 3. België 3-2; 4. Zweden 3-2; 5. Frankrijk 3-2; 6. Oostenrijk 3-2

In het ICC Europese divisie 1 toernooi dat tussen 9 en 16 juni in Nederland wordt gespeeld, hebben Duitsland en Noorwegen in de eerste twee ronden de volle winst behaald. Deze twee landen spelen op maandag 12 juni in de derde ronde tegen elkaar op VOC; een ontmoeting die wel al eens beslissend voor de eindstand zou kunnen zijn.

Beide teams overtuigden in de openingswedstrijden; Duitsland nog meer dan de Noren. De Duitsers zetten eerst op VCC Frankrijk gedecideerd aan de kant via een zege met 10 wickets; een dag later op Kampong toonden ze zich veel te sterk voor de Oostenrijkers met maar liefst 168 runs. Noorwegen op zijn beurt versloeg eerst Oostenrijk met 50 runs en daarna België met 33 runs.
De andere twee wedstrijden van maandag zijn Oostenrijk tegen Zweden op VRA en België tegen Frankrijk op Excelsior.
Alle wedstrijden starten om 11.00 uur.

Op de ICC-site zijn de scores ook live te volgen

Comments via Facebook

comments

Check Also

Twee keer live stream T20I Tri Series

In de komende weken zijn twee van de zes wedstrijden in de T20I Tri Series …

Continental T20 Cup in Cricketstad Schiedam

Ook in 2018 vindt er weer een Europees continentaal T20-toernooi (CEC) plaats in Schiedam, de …

T20 Tri Series selectie Nederlands XI

De selectie van het Nederlands mannenteam dat komende week in de eerste twee wedstrijden van …

Selectie Nederlands dames XI voor T20 Qualifier

Coach Sean Trouw heeft de selectie van het Nederlands damesteam bekendgemaakt voor de ICC T20 …