Home - Jeugd - Flamingo-talenten in Kaapstad

Flamingo-talenten in Kaapstad

Twee jonge Flamingo-talenten, HCC’er Tonny Staal en Musa Nadeem Ahmad van Groen & Wit, maken momenteel een mooie en leerzame tijd door in Kaapstad. Dankzij de steun van de donateurs van CTC De Flamingo’s en de KNCB verblijven zij bij de Gary Kirsten Academy. In januari sluiten Bas de Leede (VCC) en Asad Zulfiqar (ACC) aan om deel te nemen aan het programma.

Hieronder het verslag van Tonny en Musa over hun periode tot nu toe:

Tonny Staal
Maandag 30 oktober was het zover, eindelijk naar Kaapstad om aan te sluiten bij de Gary Kirsten Cricket Academy! Een supermooie ervaring die de Flamingo’s mij hebben gegund. Na gesetteld te zijn in de accommodatie met onder andere spelers uit Zimbabwe en Engeland, was het tijd om aan de bak te gaan.

De high performance academy focust zich op een professionele leeromgeving waar je elke dag zo’n 6 uur aan het trainen bent. Dat kan van alles zijn: 3 uur achter elkaar batten, mountain madness op maandagochtend, mind masterclasses, hele week focussen op spin bowling, echt alles komt naar voren. De omgeving die ze bieden is zwaar, maar ontzettend leerzaam. Ze proberen je hier echt uit je comfortzone te halen om je beter te maken. Dit doen ze bijvoorbeeld door je te laten batten op snelheden van 140 km/u. Je gaat dan wel anders batten als je er een paar op je schouder hebt gekregen. Verder letten ze op elk detail in je battingtechniek. Ik heb al veel moeten veranderen om bij te kunnen blijven bij de challenges die we elke vrijdag hebben tegen de coaches. De academy is kort gezegd intensief, maar ontzettend leuk en leerzaam voor iedereen.

Naast het krijgen van deze geweldige trainingen zie je natuurlijk een andere kant van de wereld. Andere cultuur, andere mensen, andere leefomgeving. Zo zijn we de eerste week naar de sloppenwijk Khayelitsha  gegaan om een clinic te geven. We zouden dat doen bij een school net buiten de wijk. Dit werd verplaatst omdat sommige kinderen niet altijd vervoer hebben. We moesten hierdoor naar een school diep in de sloppenwijk. Compleet andere ervaring en vrij intimiderend voor ons. Dit zet je natuurlijk wel aan het denken als je kinderen van het spelletje ziet genieten, maar die verder bijna niets hebben in het leven. Dit was een ervaring die ik nooit zal vergeten.

Helaas kan ik hier maar 6 weken blijven door mijn studie, maar in de 2,5 week dat ik hier nu ben heb ik mijn spel al dusdanig kunnen verbeteren dat ik meer en meer uit mijn tijd hier wil halen. Kaapstad is een fantastische kans en zal mij zeker naar een hoger niveau brengen!

Musa Nadeem Ahmad
Op 30 oktober na een hele lange reis waren Tonny en ik eindelijk geland in Kaapstad.

Wij zijn hier namens de Flamingo’s die ons deze mogelijkheid hebben gegeven, om onze cricketvaardigheden te verhogen. Dat doen wij bij een van de beste academy’s in de wereld, namelijk de Gary Kirsten cricket academy. Verder verblijven wij in een grote accommodatie met 6 andere jongens 2 uit Zimbabwe en 4 uit Engeland.

De eerste week was het even wennen aan het weer en de zware trainingen, maar na een tijdje werd het heel gewoon. De trainingen zijn hier zo goed in elkaar gezet zoals bij een prof cricketteam. Wij beginnen maandag ochtend vroeg met mountain madness dat betekent dat wij een berg moeten beklimmen. Zodra we terug zijn op het veld doen wij een fielding session en na lunch hebben wij meestal een batting session.

In de loop van de week doen wij heel veel verschillende dingen zoals op dinsdag hebben wij coaches corner daarin spreken wij over de afgelopen week hoe het is gegaan en natuurlijk is Gary er ook bij, en door zijn kennis leren wij veel. Op woensdag hebben wij mind masterclass, donderdag gaan wij meestal naar sport science, en vrijdagochtend is er een yogales en later in de middag gaan we naar de sloppenwijken in Khayelitsha om een groep jongeren cricket clinic te geven.

Mijn beste ervaring tot nu toe is dat wij een batting marathon hadden. Daarin moest ik  de hele dag batten en het doel was dat ik mijn 10 wickets niet mocht verliezen, jammer genoeg was ik 10 minuten van tevoren uit gegaan maar het blijft een hele leuke ervaring die ik waarschijnlijk nooit meer krijg.

De eerste helft van het programma is bijna voorbij en het is tot nu toe een geweldige ervaring geweest. Kaapstad is de juiste plek om je cricketvaardigheden te verbeteren en het zal mij zeker naar een hoger level brengen.

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

Competitie-inschrijving geopend

De KNCB heeft, vroeger dan in andere jaren, de inschrijving voor de competitie 2018 geopend. …

Hans Mulder in bestuur KNCB

Tijdens de najaars ALV van de KNCB op donderdag 14 december in Utrecht is Hans …

Trainingsgroep Nederlands team bekend

De selectiecommissie van de KNCB heeft een trainingsgroep samengesteld in de voorbereiding van het Nederlands …

Meisjes Festival is terug!

De KNCB organiseert op zondag 14 januari 2018 weer een Meisjes Festival! We bieden in de …