Home - Competitie - Flitsende Finales Flamingo Indoor Competities U13-U15

Flitsende Finales Flamingo Indoor Competities U13-U15

In het Kennemer Sport Center in Haarlem werden op zondag 23 april na spannende wedstrijden andermaal Kampong (U13 en U13-U15) en VCC (U15) kampioen van de Flamingo Indoor Competities 2017.

Op de drie velden in de immens grote sporthal in Haarlem werd onder leiding van de KNCB bondscoaches non-stop gecricket. Alle teams speelden deze zondagochtend minstens twee, en soms zelfs drie wedstrijden. De finale van de U13 tussen VCC en Kampong was razend spannend. De beide teams waren zeer aan elkaar gewaagd. Met nog één bal te gaan, was de stand gelijk. Uiteindelijk werd Kampong nipt kampioen. In de gecombineerde poule U13-U15 werden de net iets oudere clubgenoten van Kampong ook kampioen, ten koste van MOP. VCC versloeg Excelsior’20 in de U15-finale met topcricket door beide teams.

Het werd een sportieve en leuke gezamenlijke afsluiting van het indoorseizoen, die mede mogelijk werd gemaakt door CTC De Flamingo’s. Bijna alle verenigingen met een jeugdafdeling waren in maart en april vertegenwoordigd in de U13-U15 indoorcompetities en/of de U11 indoortoernooien. De jeugdcoaches maakten dankbaar gebruik van de krachtmetingen in de zaal en pasten, indien nodig, de inschrijving van de jeugdteams voor het buitenseizoen aan. Zo kunnen straks alle jeugdspelers met veel plezier cricketen in de poule die bij hen past.

De KNCB dankt de begeleiders, spelers, bondsumpires en de Flamingo’s voor hun bijdragen aan het indoorcricket voor de jeugd.

Jan Westland, begeleider van Excelsior’20, blikte terug op de indoor wedstrijden: “De indoorcompetitie is zo leuk voor kinderen. Het zijn korte wedstrijden van een uur. Als de kinderen uitgaan, dan komen er diezelfde ochtend gewoon nog twee wedstrijden met weer nieuwe kansen! Zo leuk! Dit zouden we veel vaker moeten doen, ook in het najaar. Dan wordt cricket echt een sport voor het hele jaar!” Een goed plan dat zeker besproken zal worden met de KNCB-Jeugdcommissie en de jeugdsecretarissen van de verenigingen. Wordt vervolgd!

Comments via Facebook

comments

Check Also

Competitie-inschrijving geopend

De KNCB heeft, vroeger dan in andere jaren, de inschrijving voor de competitie 2018 geopend. …

Hans Mulder in bestuur KNCB

Tijdens de najaars ALV van de KNCB op donderdag 14 december in Utrecht is Hans …

Trainingsgroep Nederlands team bekend

De selectiecommissie van de KNCB heeft een trainingsgroep samengesteld in de voorbereiding van het Nederlands …

Meisjes Festival is terug!

De KNCB organiseert op zondag 14 januari 2018 weer een Meisjes Festival! We bieden in de …