Home - Oranje - Heren - Het regent opnieuw in Dharamsala….

Het regent opnieuw in Dharamsala….

Vlak na de toss, gewonnen door Ierland, en vlak voordat de twee reeds uitgeschakelde teams Nederland en Ierland het veld zouden oplopen voor de volksliederen, voor de derde wedstrijd in voorrondegroep A van het WK T20, begon het opnieuw te regenen. De covers werden in allerijl over het veld verspreid, maar het ziet er net als jongstleden vrijdag niet goed uit. Indien geen van beide wedstrijden gespeeld kunnen worden vandaag, dan zal Bangladesh op basis van de NRR doorgaan naar de Super-10.

Ondertussen spraken aanvoerders Preston Mommsen (Schotland), William Porterfield (Ierland) en Peter Borren zich kritisch uit over het weinige topcricket dat beschikbaar is voor de top Associate teams: video Cricinfo.

Het had gedurende de nacht ook nog gesneeuwd in de bergen ten noorden van Dharamsala. het leverde mooie plaatjes op, maar voorlopig dus geen cricket.

Sneeuw in Dharamsala

In Nagpur kon in groep B wel worden gespeeld. Afghanistan zegevierde over Zimbabwe, waardoor het land zich onder de beste tien landen van dit toernooi schaarde, en Zimbabwe dus werd uitgeschakeld. Afghanistan kwam tot maar liefst 186/6 in zijn 20 overs, Zimbabwe bleef steken op  127 a.o. in 19.4 overs. Middle-order batsmen Shenwari (43 van 37) en Nabi (52 van 32, 4×4, 2×6) zetten een partnership voor het vijfde wicket neer van 98 in 10.4 overs, en dat was Zimbabwe duidelijk te veel.
Scorecard
Schotland won zijn laatste wedstrijd wel, het versloeg Hong Kong met 8 wickets via de D/L-methode. Het was de eerste zege ooit van Schotland in een WK-wedstrijd (50 overs én T20). Ook daar viel wat regen, en na de 127 runs van Zimbabwe was het target voor Schotland 76 runs in 10 overs. Matt Machan sloeg de winnende punten op de laatste bal van de achtste over.
Scorecard

Eindstand groep B:

  1. Afghanistan 3-6
  2. Zimbabwe 3-4
  3. Schotland 3-2
  4. Hong Kong 3-0

Picture: © ICC/Getty Images

Comments via Facebook

comments

Check Also

Selectie I-Cup tegen Namibië bekend

Bas de Leede en Scott Edwards zijn de twee nieuwe namen in de selectie voor …

David Woutersen verlaat KNCB

Na ruim acht jaar dienstverband bij de KNCB heeft David Woutersen besloten de cricketbond te …

Cricket NL # 17 is uit!

Comments via Facebook comments

Doe mee met het Kampong Sinterklaas Indoortoernooi

Kampong organiseert in Sportcentrum Galgenwaard in Utrecht het eerste Sinterklaas Indoortoernooi voor trippel-trappelende U12 en …