Home - Oranje - Heren - Hong Kong mist punten door regen

Hong Kong mist punten door regen

De cricketers van Hong Kong zullen bij de tweede WCL-wedstrijd tegen Nepal de hemel met lede ogen hebben aanschouwd: na hun eclatante zege in het eerste treffen verregende de tweede wedstrijd, waardoor de ploeg slechts drie punten, en een verregend duel, overhield aan de zesde ronde.

Hong Kong kon de druk nog opvoeren op koploper Nederland en de nummer twee PNG door twee zeges te boeken. Winnen lukte in de eerste ontmoeting op de eerste dag tegen Nepal prima: hoewel Hong Kong zelf slechts 194 runs (J. Atkinson 76, S. Lamichhane 3-48/10) had neergezet, bowlde het Nepal voor 111 uit in 34.5 overs. Offspinner Ehsan Khan was de grote man met 5-17/5.5. Twee dagen later kon er niet eens worden begonnen en werd de wedstrijd afgelast. Dat leverde beide teams een punt plus een verregend duel op, iets wat Hong Kong niet kon gebruiken. Eerder in het toernooi verregende ook al hun thuisduel met Schotland.
Papoea Nieuw-Guinea is door deze uitslagen ook zeker van het WK kwalificatietoernooi in maart 2018 in Zimbabwe. De ploeg kan nog in punten gelijk eindigen met Hong Kong en Schotland, maar doordat PNG meer gewonnen (lees: geen verregende) wedstrijden achter zijn naam heeft, eindigt het land automatisch hoger dan beide genoemde landen. De ICC hanteert als eerste voorwaarde voor de eindstand dat bij gelijk eindigen het team met meer gewonnen wedstrijden voorgaat. Schotland heeft al drie verregende duels achter zijn naam (2x Nederland, Hong Kong), en Hong Kong twee (Schotland, Nepal). De Britse ploeg dient zeker nog een van de twee laatste wedstrijden tegen Kenia te winnen om zich te verzekeren van een plek in het kwalificatietoernooi. Kenia plaatst zich bij twee keer winst voor de qualifier. Voor Nederland is het zeker van belang dat PNG en Hong Kong nog tegen elkaar uitkomen, én dat het zelf minimaal één keer van Namibië wint. De Emiraten en Nepal zijn evenals Namibië uitgeschakeld.

Stand

Teams Wed. Gew. Ver. Gel. N/R Ptn.
1. Nederland 12 8 2 0 2 18
2. P.N.G. 12 8 4 0 0 16
3. Schotland 12 6 3 0 3 15
4. Hong Kong 12 6 4 0 2 14
5. Kenia 12 6 6 0 0 12
6. Nepal 12 4 7 0 1 9
7. Namibië 12 3 9 0 0 6
8. V.A.E. 12 3 9 0 0 6

De wedstrijden in de zevende en laatste ronde op 6 en 8 december in de Verenigde Arabische Emiraten zijn:
Nederland – Namibië
Schotland – Kenia
PNG – Hong Kong
VAE – Nepal

Alle uitslagen

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

Nederland eindigt als zevende / Netherlands finishes in 7th place

Nederland heeft in zijn afsluitende wedstrijd in de ICC WCQ opnieuw een totaal van onder …

Zimbabwe wint van Ierland / Preview Nederland-Nepal

Het Ierse team heeft in zijn eerste wedstrijd in de Super Six zijn meerdere moeten …

Nederland wint van Hong Kong / Netherlands beat Hong Kong

In een wedstrijd die halverwege het antwoord van Hong Kong op het totaal van 174 …

Oranje niet naar WK 2019 / Netherlands out of contention

Het Nederlands elftal is door de op DLS-methode verloren wedstrijd tegen de West Indies uitgeschakeld …