Home - Oranje - Heren - I-Cup wedstrijd Ierland – Nederland eindigt in draw

I-Cup wedstrijd Ierland – Nederland eindigt in draw

De vierdaagse wedstrijd voor de Intercontinental Cup tussen Ierland en Nederland op Malahide in Dublin is in een draw geëindigd. Ierland sloot zijn tweede innings op de ochtend van dag vier op de score van 240/7 (Porterfield 108, Kevin O’Brien 58) met een totale voorsprong op Oranje van 342 runs. Het hoopte natuurlijk Oranje op de laatste dag uit te kunnen bowlen. Er waren echter enkele korte onderbrekingen door de regen. Ierland pakte nog wel de wickets van Barresi (0), Ter Braak (23), Myburgh (85) en Saqib Zulfiqar (5), maar aanvoerder Borren (25*) en Ben Cooper (37*) weerstonden de Ierse bowlers vervolgens nog ruim 30 overs, waardoor de draw een feit werd.

Ierland verzamelde door de eerste innings voorsprong + draw 9 punten, Nederland 3.
Ierland nam daarmee de koppositie over van Afghanistan in de stand van de I-Cup.

Scorecard

Stand I-Cup:
1. Ierland 6 gespeeld, 4 gew – 1 verl – 1 draw – 89 punten
2. Afghanistan 5 – 4 – 0 – 0  81 punten
3. Nederland 6 – 2 – 2 – 2 –  52 punten
4. Papoea Nw Gn. 5 – 2 – 3 – 0 –  40 punten

Volgende wedstrijden in de I-Cup

De I-Cup is te volgen via:
ICC

Cricketeurope

Cricinfo

– – – – – – – – –

Dag 1
Na de eerste dag was het als eerste battende Ierland tot 292/2 gekomen. Alleen de wickets van captain William Porterfield (60, gevangen Logan van Beek op het bowlen van Shane Snater) en Ed Joyce (43, prachtig gevangen door Saqib Zulfiqar op het bowlen van aanvoerder Peter Borren) vielen die dag.
Dag 2
Op de tweede dag declareerde Porterfield op de stand van 477/6 (in 131 overs) met dank aan nummer 3 Andrew Balbirnie met een prachtige ongeslagen dubbele century: 205* (23×4, 2×6). Voor Nederland pakte Shane Snater (foto) vijf wickets: 5-5-116/36 overs/4 maidens. Borren bowlde sterk met onder meer 8 maidens op rij. Oranje verloor al snel twee wickets (Barresi en Zulfiqar) en kwam via 9-2 uit op 140/5 op het einde van de tweede dag, met Ben Cooper op 81*.


Shane Snater
Dag 3
Ierland gaat de vierde dag van I-Cup wedstrijd in met een voorsprong van 269 runs. Na drie dagen cricket op Malahide lijkt het erop dat Ierland op de vierde ochtend nog snel runs wil toevoegen aan hun tweede innings totaal van 167/4. Nederland sloot zijn innings af op 375 a.o. in 113.5 overs. Cooper ging snel uit in de ochtend, maar Max O’Dowd (foto) kwam tot zijn eerste First Class century (105) en Logan van Beek tot 76. Deze twee batsmen zetten een prachtig partnership neer van  160 runs voor het zesde wicket. NL pakte 4 wickets terwijl captain Porterfield stand hield met 89 n.o.

Max O’Dowd

Comments via Facebook

comments

Check Also

ICC: interview Peter Borren

In de aanloop naar het WK kwalificatietoernooi voor de mannen in Zimbabwe publiceert de ICC …

Jaarlijks Dames Indoortoernooi

Het jaarlijkse damesindoortoernooi komt er weer aan. Het is bedoeld voor 17+ speelsters, maar talentvolle …

Specialistentraining jeugd in voorjaarsvakantie

Wil je iets nieuws leren, of jezelf verbeteren, in de cricketsport? Na de succesvolle specialistentrainingen …

Nog twee teams voor WCQ 2018

Na drie ronden in de tweede divisie van de World Cricket League bezet Canada met …