Home - Dames en meisjes - Ierland te sterk voor Nederland

Ierland te sterk voor Nederland

In de openingswedstrijd van het ICC World Twenty20 kwalificatietoernooi in Bangkok heeft het Nederlands damesteam zaterdag haar eerste wedstrijd verloren. Ierland won het Europese duel met acht wickets: het jonge Nederland scoorde 90/6 in 20 overs, het zeer ervaren Ierland sloeg de winnende run al in de twaalfde over.

Captaine Esther de Lange won de toss en verkoos om te gaan batten in een voor beide Europese teams aangename ochtendtemperatuur. Miranda Veringmeier en Sterre Kalis weerstonden weliswaar de Ierse bowlers goed, maar Kalis vooral had moeite om de gaten in het Ierse veld te vinden. Zij ging uiteindelijk voor 12 runs (30 ballen) uit op de eerste bal van de twaalfde over, meteen na de drinkpauze. Vlak daarvoor had Veringmeier nog 17 runs in twee overs gescoord om het Nederlandse totaal behoorlijk op te krikken. De stand was bij de val van Kalis’ wicket 53/1 en de druk lag op de volgende batsmen om er substantieel meer aan toe te voegen. Dat leverde de nodige wickets op voor Ierland: eerst ging Veringmeier in de 15de over, voor een uitstekende 53 uit 46 ballen en met de stand op 73, uit. Daarna vielen de wickets regelmatig. Oranje kon aan bat geen vuist meer maken en sprokkelde er in de laatste overs 17 runs bij: 90/6. Er waren bij elkaar te veel puntjes om er een echt competitief totaal van te maken. Bowlster Lucy O’Reilly stond slechts acht runs toe in haar vier overs, terwijl Isobel Joyce 3-18/4 nam.

Ierland ging battend van start met Clare Shillington en Cecelia Joyce en dit geroutineerde koppel zette vlot een opening neer van 74 voordat Shillington (33 van 29 ballen) op de laatste bal van de achtste over gevangen ging door Kalis op het bowlen van Cher van Slobbe. Juliët Post zorgde voor het wicket van Joyce door een scherpe vang op midwicket vast te houden, maar verder kwam Oranje, dat bowlend te veel losse ballen produceerde, niet. Ierland ging met grote stappen op de comfortabele zege af, die in de twaalfde over tot stand kwam: 91/2. Het verschil in ervaring in dit duel was overduidelijk en Ierland lijkt een van de favorieten om zich voor het volgende WK te kwalificeren. Nederland zal zich moeten herpakken voor de wedstrijd van zondag tegen Zimbabwe, dat haar eerste wedstrijd tegen China met 10 wickets won: China 89/5 (20 overs), Zimbabwe 90/0 (18.2 overs).

In groep A versloeg Bangladesh ’s ochtends gastland Thailand met 73 runs en in de middagwedstrijd verloor Papoea Nieuw-Guinea (53 a.o. in 19.2 overs) ruim van Schotland (55/0 in 15.4 overs)

Scorecard en commentaar

ICC toernooipagina

Cricketeurope toernooipagina

Comments via Facebook

comments

Check Also

Twee keer live stream T20I Tri Series

In de komende weken zijn twee van de zes wedstrijden in de T20I Tri Series …

Continental T20 Cup in Cricketstad Schiedam

Ook in 2018 vindt er weer een Europees continentaal T20-toernooi (CEC) plaats in Schiedam, de …

T20 Tri Series selectie Nederlands XI

De selectie van het Nederlands mannenteam dat komende week in de eerste twee wedstrijden van …

Selectie Nederlands dames XI voor T20 Qualifier

Coach Sean Trouw heeft de selectie van het Nederlands damesteam bekendgemaakt voor de ICC T20 …