Home - Jeugd - Scholencricket

Scholencricket

CricKIDS! en Smash Cricket

Speciaal voor het onderwijs heeft de Nederlandse Cricket Bond diverse lesprogramma’s ontwikkeld. Er zijn pakketten van 3 lessen met een afsluitend toernooi voor het basis- en middelbaar onderwijs, tot losse clinics in het Engels voor middelbare scholieren. Alle aspecten die in andere sporten aan de orde komen, zijn bij deze cricketlessen ook belangrijk: onder andere fysieke vaardigheden en oog-hand coördinatie, het samenwerken in een team, het bouwen aan zelfverzekerdheid door persoonlijke scores/vaardigheden, samenspelen van jongens én meisjes, en leren omgaan met winnen en verliezen. De lesmethode is gebaseerd op het internationaal erkende programma Teach Cricket voor docenten en leerlingen.

Vraag naar de lesprogramma’s bij de cricketvereniging bij jou in de buurt of bij de Nederlandse Cricket Bond: www.cricket.nl of www.kncb.nl , scholencricket.

 CricKidsCricKIDS Aan de slag CricKIDS folders met uitleg over cricket, clinic- en lesprogramma.  cricket flyer A4 voor scholen, sportverenigingen en omniverenigingen.

Met bijbehorende flyer aan de slag met CricKIDS met tips voor het organiseren van een scholentoernooi voor verenigingen

Smashcricket_web

 

Smash Cricket spel voor scholen, sportverenigingen en cricketverenigingen: iedereen kan meedoen! Met makkelijk scoreformulier.
Smashcricket 2.0  Smash Cricket scoreformulier
WebsiteIcon  
KNCB 3 weeks Introduction Cricket Programma
 Europees Platform Nuffix januari 2015 The Cricket Challenge
Advanced
Beginners
Cricket Spelenderwijs Cricket Spelenderwijs
Digital
Teach Cricket
Teach Cricket
Teach Cricket: 
Chapter 1Chapter 2Chapter 3Chapter 4Chapter 5Chapter 6Chapter 7Chapter 8Chapter 9

2012   2013
2014  2015

De winnaars van de Cricket Challenge 2012, 2013, 2014, 2015.

Met de klok mee: Alfrink College, Zoetermeer; RSG Noord Oost Veluwe, Epe; Elde College, Schijndel; Wolfert Tweetalig, Rotterdam.

Haarlemmermeer Lyceum winnaar Cricket Challenge 2016

Ck6yTPLXEAAlt_K

Het regende op 14 juni in Utrecht. Net op de dag van de landelijke finale van The Cricket Challenge met tien scholenteams op Kampong. En niet zo’n beetje ook. De teams en de begeleiders druppelden letterlijk, met vertraging uit de lange files, het al snel dampende clubhuis binnen. Gelukkig kon het evenement op het laatste moment verplaatst worden naar de sporthal van de Galgenwaard. De vijfde editie van The Cricket Challenge was gered!

In de groepsfase van de finale werd het Haarlemmermeer Lyceum uit Hoofddorp nog verrassend verslagen door het Over Betuwe College uit Bemmel. Maar dankzij een overwinning op het sterke Wolfert Tweetalig uit Rotterdam, dat uiteindelijk derde zou worden, plaatsten de Hoofddorpers zich voor de finale. Daar troffen ze het goed getrainde Schoonhovens College, onder leiding van de Australische overzeese coach van Olympia. Pas in de laatste over viel de beslissing en mocht het Haarlemmermeer Lyceum zich winnaar van The Cricket Challenge 2016 noemen.

The Cricket Challenge werd dit jaar voor de vijfde keer gehouden. Aan het toernooi voor tweetalige middelbare scholen deden 42 scholen mee. De regionale voorronden werden in mei en juni gehouden op Salland, Quick Nijmegen, VOC, VRA en Kampong. Het KNCB team dankt het EP/Nuffic en alle sportdocenten van de scholen voor de plezierige samenwerking, de umpires voor hun deskundige medewerking, het Sportcentrum Galgenwaard voor de flexibiliteit en alle verenigingen voor hun gastvrijheid en medewerking in de voorronden.

Eindklassement The Cricket Challenge 2016

  1. Haarlemmermeer Lyceum, Hoofddorp
  2. Schoonhovens College, Schoonhoven
  3. Wolfert Tweetalig, Rotterdam
  4. Dorenweerd College, Doornweerd
  5. Christelijk College groevenbeek, Ermelo
  6. Hermann Wesselink College, Amstelveen
  7. Cals College, Nieuwegein
  8. Jan Tinbergen College, Roozendaal
  9. Carolus Clusius College, Zwolle
  10. Over Betuwe College, Bemmel

The Cricket Challenge 2016

Ook dit jaar vindt The Cricket Challenge plaats, het landelijke crickettoernooi voor de tweede klassen van de TTO-scholen, verbonden aan het EP/Nuffic.  Deze 5e editie is het eerste jubileum! Het is het grootste nationale school-evenement van deze overkoepelende organisatie van de scholen met een tweetalig profiel.

The Cricket Challenge bestaat uit een introductie cursus cricket voor de sportdocenten, vijf regionale ronden in mei en juni, en de landelijke finale in juni.

De wedstrijden van de voorronden vinden plaats op:

17  mei op Quick 1888, Nijmegen

19 mei op Salland, Deventer

24 mei op VRA, Amsterdam

26 mei op VOC, Rotterdam

2 juni op Kampong, Utrecht

De finale wordt gehouden op 14 juni op Kampong CC, Utrecht.

Titelverdediger 2015: het Wolfert Tweetalig uit Rotterdam

20160105 programme booklet 2016

Lijst van deelnemende scholen en indelingen van de toernooien staan vermeld op pagina 6 van het programma boekje 2016.

Dankzij The Cricket Challenge wordt cricket nu voor het 5e achtereenvolgende jaar geïntroduceerd bij circa 1.000 leerlingen op meer dan 40 scholen, verspreid over het land. De meeste scholen deden ook in voorgaande jaren mee aan het cricket scholentoernooi en hebben cricket blijvend in het sport curriculum opgenomen.

In 2012 werd The Cricket Challenge internationaal beloond met de jaarlijkse Pepsi ICC Award Best Junior Initiative Europe, het scholentoernooi van het Europees Platform – landelijk netwerk voor Tweetalig Onderwijs.  Voor het Europees Platform is The Cricket Challenge het grootste scholenevenement. De KNCB is het Europees Platform/Nuffic dankbaar voor de samenwerking, alsmede de umpire en de deelnemende verenigingen voor hun medewerking en gastvrijheid.

Inschrijving voor The Cricket Challenge via EP/Nuffic.

Materiaal:

Materiaal is rechtstreeks bij de KNCB te bestellen: Ingrid van der Elst, Ingrid.van.der.Elst@kncb.nl, onder vermelding van Cricket Challenge 2016.

The Cricket Challenge Set: kwikset (bestaande uit 2 wickets, 2 bats, 2 ballen) en doos windballs (6 stuks), € 100 inclusief verzendkosten, inclusief BTW

Losse kwikset (bestaande uit 2 wickets, 2 bats, 2 ballen): € 65, exclusief verzendkosten

Doos windballs (6 stuks), € 25, exclusief verzendkosten