Home - Oranje - Heren - KNCB XI - KNCB XI twee keer te sterk voor België

KNCB XI twee keer te sterk voor België

Een KNCB Heren XI heeft op 15 en 23 april tegen België gespeeld. Voor de Belgen waren deze wedstrijden onderdeel van hun voorbereiding op het ICC Europe Division 1 toernooi (50 overs), dat van 9-17 juni in Nederland wordt gespeeld. Voor de nieuwe Nederlandse bondscoach Ryan Campbell was dit een mooie gelegenheid de jonge Nederlandse talenten aan het werk te zien. In beide duels toonde het KNCB XI zich veel te sterk.

Op 15 april werd er gespeeld op VRA. Het KNCB XI ging eerst batten en zette een totaal neer van 206/7. Nadat vier van de top- en middle-order batsmen (Roel Verhagen, Tim Etman, Hidde Overdijk en Saqib Zulfiqar) uit waren, bouwden Sikander (51) en Asad Zulfiqar (60) vanaf 90/4 een mooi partnership op van 73 voor het vijfde wicket. Op het einde van de innings voegde Rahil Ahmed er nog 26* aan toe (van 17 ballen) en werd het totaal van 206/7 bereikt.
Het Belgische antwoord stokte op 64 all out in 25.3 overs. De top-order was niet opgewassen tegen Shane Snater, die gewoonweg te snel was, met 4-12. Overdijk deed goed mee vanaf de andere kant en was uitermate zuinig: 1-8/5. Mahesh Hans ruimde de staart op met 4-11. Alleen batsman Sheikh Sheraz maakte runs: 24 van 24 ballen.

Het tweede duel werd acht dagen later gespeeld op Salland. Onder leiding van captain Saqib Zulfiqar batte de Nederlanders zich naar een monsterscore van 336/6. Ruime bijdragen waren er van Tim Etman (65 van 53, 5×4, 2×6), Sikander Zulfiqar (59 van 47), Dirk van Baren (56 van 65), Ahmed (36), Snater (35) en Verhagen (25). Bowler Rafa van België eindigde met de redelijke cijfers van 3-41, waaronder het wicket van Etman.
België zag opnieuw Snater op zich af komen en kon er weer weinig tegenin brengen. Hij pakte de eerste vier batsmen in, en kwam tot 4-16. Uiteindelijk won het KNCB XI met 282 runs, doordat het België voor 54 uitbowlde, met ook dit keer weer Mahesh Hans die de laatste batsmen naar de kant stuurde: 3-17. Batsman Ashiqullah kwam als enige in de dubbele cijfers met 12 runs.

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

Australisch profcontract Sterre Kalis

De 18-jarige Sterre Kalis, speelster bij HCC, Voorburg CC en Essex, heeft een contract getekend …

Dames willen revanche op Cornwall

Na de nederlaag in de eerste van de zes wedstrijden in het Royal London One …

Cricket Challenge weer van start

Op 22 mei start The Cricket Challenge, het landelijke crickettoernooi voor tweetalig onderwijs. Op 22 …

Selecties Dutch Lions voor tours zomer 2018

Na de trials in de meivakantie voor de diverse Dutch Lions selecties zijn voor de …