Home - Oranje - Heren - KNCB XI - KNCB XI wint Ambassador’s Cup

KNCB XI wint Ambassador’s Cup

In de jaarlijkse wedstrijd om de Pakistan Ambassador’s Cup heeft het sterke KNCB XI aan het langste eind getrokken. Twee keer zelfs, want de eerste ontmoeting over 40 overs was snel afgelopen, waarna de twee teams nog een 15-over wedstrijd speelden.

Het Pakistan XI was enigszins verzwakt door de afwezigheid van enkele geselecteerde spelers. Zo speelde Philippe Boissevain in de eerste wedstrijd mee als invaller; in de Twenty20 was Mudassar Bukhari toegevoegd aan het team.
Aanvoerder Saqib Zulfiqar koos voor batten na gewonnen toss en helaas zat het Pakistan XI na 89 runs al aan de kant. Alleen de captain zelf (24, 2×4) en Mohsin Bajwa van Punjab (20, 3×4) lieten scores van enige substantie noteren. International Fred Klaassen was effectief én zuinig met 4-10/7.4. Bij het KNCB XI speelde Pieter Seelaar mee, terug van een gebroken duim. Hij zorgde met Max O’Dowd (51, 2×4, 3×6) voor een partnership waarmee de winnende runs in de 16de over werden bereikt. Seelaar kwam tot 35 not out (3×4, 1×6).

In de 15-over wedstrijd maakte het als eerste battend KNCB XI 128/9 (Steph Myburgh 88, 6×4, 5×6); het antwoord van het Pakistan XI was 81/6 (Sa. Zulfiqar 28, 3×4). Ook nu pakte de onbespeelbare Klaassen vier wickets met 4-5/3. Hij kreeg na afloop de prijs van beste speler van de wedstrijd uitgereikt. Er werden nog diverse andere prijzen uitgereikt, en de Pakistan Ambassador’s Cup ging mee naar de KNCB.

Comments via Facebook

comments

Check Also

Nederland eindigt als zevende / Netherlands finishes in 7th place

Nederland heeft in zijn afsluitende wedstrijd in de ICC WCQ opnieuw een totaal van onder …

Zimbabwe wint van Ierland / Preview Nederland-Nepal

Het Ierse team heeft in zijn eerste wedstrijd in de Super Six zijn meerdere moeten …

Nederland wint van Hong Kong / Netherlands beat Hong Kong

In een wedstrijd die halverwege het antwoord van Hong Kong op het totaal van 174 …

Oranje niet naar WK 2019 / Netherlands out of contention

Het Nederlands elftal is door de op DLS-methode verloren wedstrijd tegen de West Indies uitgeschakeld …