Home - Oranje - Heren - KNCB XI - KNCB XI wint Ambassador’s Cup

KNCB XI wint Ambassador’s Cup

In de jaarlijkse wedstrijd om de Pakistan Ambassador’s Cup heeft het sterke KNCB XI aan het langste eind getrokken. Twee keer zelfs, want de eerste ontmoeting over 40 overs was snel afgelopen, waarna de twee teams nog een 15-over wedstrijd speelden.

Het Pakistan XI was enigszins verzwakt door de afwezigheid van enkele geselecteerde spelers. Zo speelde Philippe Boissevain in de eerste wedstrijd mee als invaller; in de Twenty20 was Mudassar Bukhari toegevoegd aan het team.
Aanvoerder Saqib Zulfiqar koos voor batten na gewonnen toss en helaas zat het Pakistan XI na 89 runs al aan de kant. Alleen de captain zelf (24, 2×4) en Mohsin Bajwa van Punjab (20, 3×4) lieten scores van enige substantie noteren. International Fred Klaassen was effectief én zuinig met 4-10/7.4. Bij het KNCB XI speelde Pieter Seelaar mee, terug van een gebroken duim. Hij zorgde met Max O’Dowd (51, 2×4, 3×6) voor een partnership waarmee de winnende runs in de 16de over werden bereikt. Seelaar kwam tot 35 not out (3×4, 1×6).

In de 15-over wedstrijd maakte het als eerste battend KNCB XI 128/9 (Steph Myburgh 88, 6×4, 5×6); het antwoord van het Pakistan XI was 81/6 (Sa. Zulfiqar 28, 3×4). Ook nu pakte de onbespeelbare Klaassen vier wickets met 4-5/3. Hij kreeg na afloop de prijs van beste speler van de wedstrijd uitgereikt. Er werden nog diverse andere prijzen uitgereikt, en de Pakistan Ambassador’s Cup ging mee naar de KNCB.

Comments via Facebook

comments

Check Also

Competitie-inschrijving geopend

De KNCB heeft, vroeger dan in andere jaren, de inschrijving voor de competitie 2018 geopend. …

Hans Mulder in bestuur KNCB

Tijdens de najaars ALV van de KNCB op donderdag 14 december in Utrecht is Hans …

Trainingsgroep Nederlands team bekend

De selectiecommissie van de KNCB heeft een trainingsgroep samengesteld in de voorbereiding van het Nederlands …

Meisjes Festival is terug!

De KNCB organiseert op zondag 14 januari 2018 weer een Meisjes Festival! We bieden in de …