Home - Jeugd - Mendel College wint The Cricket Challenge

Mendel College wint The Cricket Challenge

Het Mendel College uit Haarlem heeft op 20 juni de landelijke finale van het scholentoernooi The Cricket Challenge gewonnen.

Op de zonovergoten velden van Kampong verloor titelverdediger, het Haarlemmermeer Lyceum uit Hoofddorp, de zeer spannende finale van het Mendel College. De finale leek met de grote slagen die hoge totalen opleverden, wel de finale van de IPL!

De 10 scholen die zich voor de finale dag hadden geplaatst, waren zeer aan elkaar gewaagd. In de ene poule eindigden het Dorenweerd College en het Haarlemmermeer Lyceum met 6 punten bovenaan. In de andere poule eindigden zelfs drie scholen met 6 punten bovenaan: het Mendel, het Coenecoop College uit Waddinxveen en het Schoonhovens Lyceum. In beide poules werd de winnaar (en daarmee de finalist) bepaald op basis van runrate. De KNCB bondsumpires die de Cricket Challenge wedstrijden al jaren begeleiden, waren onder de indruk van het spelniveau en de snelle ontwikkeling van de sportdocenten als cricket coaches. Een aantal scholen heeft clinics gekregen van verenigingen: het Mendel en het Haarlemmermeer Lyceum (Rood & Wit), het Hermann Wesselink College (ACC) en het Schoonhovens College (Olympia).

De voorronden voor de landelijke finale van The Cricket Challenge vonden plaats in mei op Salland, Quick Nijmegen, VOC, VCC en ACC. De beste twee scholen per regio plaatsten zich voor de finale op Kampong. Aan het toernooi deden dit jaar meer dan 40 scholen mee. Ook bij de voorronden waren verenigingen betrokken bij het geven van scholenclinics. Zo kreeg het Wolfert Tweetalig cricketles van VOC, Lek & Linge en het Cals College van Kampong, en onderhoudt het RSG NO Veluwe nauwe banden met Salland.

Het toernooi werd voor de zesde keer door de KNCB, in samenwerking met de verenigingen, georganiseerd in opdracht van de overkoepelende scholenorganisatie voor tweetalig onderwijs, Nuffic. Voor de KNCB is The Cricket Challenge een unieke kans om cricket te promoten op middelbare scholen, ook buiten de Randstad. In de afgelopen jaren hebben meer dan 60 scholen cricket standaard opgenomen in het lespakket van het sportonderwijs.

De KNCB dankt het Nuffic, de scholen, de verenigingen en de KNCB umpires voor hun medewerking.

Eindstand The Cricket Challenge 2017

  1. Mendel College, Haarlem
  2. Haarlemmermeer Lyceum, Hoofddorp
  3. Coenecoop College, Waddinxveen
  4. Dorenweerd College, Doorwerth
  5. Schoonhovens College, Schoonhoven
  6. Hermann Wesselink College, Amstelveen
  7. Christelijk College Groevenbeek, Ermelo
  8. Helinium College, Hellevoetsluis
  9. KWC, Apeldoorn
  10. Pius X, Almelo

foto: Mendel College Facebook.

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

Nederland eindigt als zevende / Netherlands finishes in 7th place

Nederland heeft in zijn afsluitende wedstrijd in de ICC WCQ opnieuw een totaal van onder …

Zimbabwe wint van Ierland / Preview Nederland-Nepal

Het Ierse team heeft in zijn eerste wedstrijd in de Super Six zijn meerdere moeten …

Nederland wint van Hong Kong / Netherlands beat Hong Kong

In een wedstrijd die halverwege het antwoord van Hong Kong op het totaal van 174 …

Oranje niet naar WK 2019 / Netherlands out of contention

Het Nederlands elftal is door de op DLS-methode verloren wedstrijd tegen de West Indies uitgeschakeld …