Home - Laatste nieuws - Nederland op Lord’s / Netherlands at Lord’s in 2018

Nederland op Lord’s / Netherlands at Lord’s in 2018

De Nederlandse mannen spelen in de zomer van 2018 een eendaagse Tri Serie Twenty20 op Lord’s. Op zondag 29 juli komt Oranje in het veld tegen Nepal en een sterk team van de MCC (Marylebone Cricket Club) in het grote Londense cricketstadion.
The Netherlands men’s XI will play a Tri Series at Lord’s in the 2018 cricket summer. On Sunday 29 July the team will encounter both Nepal and a strong MCC XI at the famous London cricket stadium.


Netherlands and Nepal to play MCC


Deze wedstrijden zullen voor de nationale ploeg een hoogtepunt van het seizoen betekenen. Voor alle cricketers is het een droom die uitkomt als ze op het heilige cricketgras van dit stadion mogen spelen. Het is zeker niet de eerste keer dat het Nederlands elftal op Lord’s speelt: in 2009 slaagde de ploeg, onder leiding van aanvoerder Jeroen Smits en coach Peter Drinnen, erin om op Lord’s in de openingswedstrijd van het WK Twenty20 van Engeland te winnen; een sportprestatie die destijds over de hele wereld de kranten haalde.
Niet alleen de spelers zullen naar dit evenement toeleven, ook coach Ryan Campbell kijkt uit naar deze twee ontmoetingen: “Elke keer dat je als cricketer op Lord’s mag spelen, is een gelegenheid om te koesteren en waaraan je als cricketer je hele leven zal terugdenken. De uitnodiging om daar te spelen tegen de MCC en Nepal betekent voor iedereen een heel speciaal moment in een cricketcarrière en ik denk dat al mijn spelers er keihard tegenaan gaan om voor die wedstrijden geselecteerd te worden. Dit is voor onze jonge talenten ook weer een mooi moment, en vooral een heel mooie plek, om te laten zien wat ze waard zijn”.

Ryan Campbell
De selectie, het wedstrijdschema (Nepal en MCC spelen ook tegen elkaar) en de speeltijden worden t.z.t. gepubliceerd. Zondag 29 juli valt in Nederland in het competitievrije weekend.

 

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

Zege Ierland en een tie in Tri Series / Win Ireland and a tie in Tri Series

De twee duels tussen Ierland en Schotland in de T20I Tri Series eindigden in respectievelijk …

Umpire Rizwan Akram op Lord’s

Umpire Rizwan Akram is aangesteld voor de T20 Tri Series met Nederland, Nepal en de …

“Murder at Lord’s”

Als cricketers in ons kleine cricketland jagen we allen bijzondere dromen na. Of het nu …

Tweede zege van Nederland op Ierland / Second victory Netherlands over Ireland

Het Nederlands herenteam liet woensdag op VOC zien waarom het vier plaatsen hoger staat op …