Home - Laatste nieuws - Nederland A wint CEC T20 in Schiedam

Nederland A wint CEC T20 in Schiedam

Het Nederlands A-team heeft door een zege met drie runs op Denemarken de zevende editie van het Continental European Championship Twenty20 gewonnen.

Ondanks de afwezigheid van Frankrijk, dat twee dagen van tevoren afzegde, was het toch een heel succesvol toernooi in Schiedam – cricketstad van Nederland. Het tweedaagse evenement kende door deze afzegging natuurlijk minder wedstrijden, maar er viel veel te genieten. Meteen in de eerste wedstrijd van Nederland A tegen Denemarken op Excelsior al. Nederland verdedigde een score van 144 (Hidde Overdijk 61*, 6×6!) en hield de Denen maar net van zich af: 138/8 (Anders Bülow 36*, 4×4). Asief Hoseinbaks pakte in 4 overs 2 wickets met 2-20. ’s Middags zag de Nederlandse ploeg Duitsland eerst battend uitkomen op 124/7, met twee wickets ieder voor Overdijk (2-7/2) en Bas de Leede, die de volgende dag niet kon meedoen door een inhaalwedstrijd van VCC, 2-17/4 inclusief een wicket maiden. Aan bat kwam opener Tobias Visée tot 44 runs, De Leede tot 21, waarna Overdijk (29*, 2×4, 1×6, man of the match) samen met Asad Zulfiqar de wedstrijd keurig uitmaakte: 128/4.

Denemarken won eveneens van Duitsland, waardoor de finale op zaterdag tussen Nederland en de Denen ging. Ook in deze tweede ontmoeting lagen de scores dicht bij elkaar. Door de regen moest het duel wel worden ingekort. Oranje kon maar 15.1 overs batten en kwam tot 70/7. Meteen in de eerste over vielen de wickets van Tim Etman (eerste bal) en Rehmat Zulfiqar (derde bal). Visée en Asad Zulfiqar repareerden de schade totdat eerstgenoemde gevangen ging (12). Saqib Zulfiqar was topscorer met 25* in het totaal van de 70 runs (voor 7 wickets); op deze stand gingen de hemelsluizen open. Denemarken kreeg via D/L een target voorgeschoteld van 62 in 12 overs, maar strandde op 58/7. S. Ahmad bood de meeste weerstand met 21 (1×4, 1×6) runs, maar had toch ook moeite met de bowlerij van Nederland, waarbij Quirijn Gunning indruk maakte met zijn 4-5 in 2 overs.

Comments via Facebook

comments

Check Also

T20’s Seafarers en Hurricanes op Kampong

De teams van de Seafareres en Hurricanes spelen komende vrijdag 20 juli op Kampong twee …

Bangladesh wint WWT20Q / Bangladesh wins WWT20Q

Het nationale damesteam van Bangladesh heeft zaterdag op Kampong het ICC Women’s World T20 kwalificatietoernooi …

VCC wint Flamingo Junioren Toernooi U19

Met overmacht won VCC op vrijdag 13 juli de finale van het traditionele Flamingo Junioren …

Tweede fase Topklasse T20 zaterdag 14 juli

De KNCB heeft het definitieve programma van de tweede fase in de Topklasse Twenty20 competitie …