Home - Dames en meisjes - Dames - Nederland gastvrouw WK kwalificatietoernooi
2018 T20 Women's World Cup - Europe/Americas Qualifier DAY 6 - Scotland v Netherlands, Stirling, Stirlingshire, UK, 19, August, 2017 Credit: ICC/Ian Jacobs The Netherlands celebrate.

Nederland gastvrouw WK kwalificatietoernooi

De KNCB heeft het WK Twenty20 kwalificatietoernooi voor de dames toegewezen gekregen door de ICC. Het evenement wordt in de zomer van 2018 gehouden. De KNCB mikt op de periode eind mei – begin juni.

De Nederlandse dames kwalificeerden zich afgelopen zomer in Schotland in een toernooi tegen het gastland, dat zich eveneens plaatste, en de Verenigde Staten. Het is alweer even geleden dat Nederland een internationaal damesevenement  op de velden had: het EK 50 overs en Twenty20 in 2011 op Kampong. Nederland won daar onder captaincy van Helmien Rambaldo beide titels.

De teams die zich hier al voor hebben geplaatst zijn: Bangladesh, Ierland (de onderste twee van het vorige WK T20), Nederland, Schotland (Europa/Amerika), Oeganda (Afrika), Papoea Nieuw-Guinea (Oost-Azië/Pacific). Er komen nog twee teams uit de Aziatische regio bij, uit de kwalificatie die van 20-27 november in Thailand wordt gespeeld.

Coach Sean Trouw: “Het is een heel grote eer dat wij dit toernooi toegewezen hebben gekregen. Het is ook een mooie kans om het damescricket in Nederland weer eens wat beter op de kaart te zetten. En het feit dat we thuis spelen, kan toch in ons voordeel werken. We starten op 4 november met de wintertrainingen en dus de voorbereiding op dit toernooi”.

Comments via Facebook

comments

Check Also

België en Jersey oefenen tegen KNCB XI

Een KNCB XI neemt het de komende weken in T20-wedstrijden op tegen zowel België (22 …

Prachtige tweede plaats Dutch Lions U12

De Dutch Lions U12 heeft een uitstekende prestatie geleverd door op het sterk bezette festival …

VOC landskampioen!

VOC heeft afgelopen zondag 12 augustus de landstitel in de KNCB cricketcompetitie veroverd. De kans …

DL U13 biedt goed weerstand tegen sterke opponenten

In een week met prachtig weer en hoge temperaturen van tussen de 32 en 39 …