Home - Dames en meisjes - Dames - Nederland gastvrouw WK kwalificatietoernooi
2018 T20 Women's World Cup - Europe/Americas Qualifier DAY 6 - Scotland v Netherlands, Stirling, Stirlingshire, UK, 19, August, 2017 Credit: ICC/Ian Jacobs The Netherlands celebrate.

Nederland gastvrouw WK kwalificatietoernooi

De KNCB heeft het WK Twenty20 kwalificatietoernooi voor de dames toegewezen gekregen door de ICC. Het evenement wordt in de zomer van 2018 gehouden. De KNCB mikt op de periode eind mei – begin juni.

De Nederlandse dames kwalificeerden zich afgelopen zomer in Schotland in een toernooi tegen het gastland, dat zich eveneens plaatste, en de Verenigde Staten. Het is alweer even geleden dat Nederland een internationaal damesevenement  op de velden had: het EK 50 overs en Twenty20 in 2011 op Kampong. Nederland won daar onder captaincy van Helmien Rambaldo beide titels.

De teams die zich hier al voor hebben geplaatst zijn: Bangladesh, Ierland (de onderste twee van het vorige WK T20), Nederland, Schotland (Europa/Amerika), Oeganda (Afrika), Papoea Nieuw-Guinea (Oost-Azië/Pacific). Er komen nog twee teams uit de Aziatische regio bij, uit de kwalificatie die van 20-27 november in Thailand wordt gespeeld.

Coach Sean Trouw: “Het is een heel grote eer dat wij dit toernooi toegewezen hebben gekregen. Het is ook een mooie kans om het damescricket in Nederland weer eens wat beter op de kaart te zetten. En het feit dat we thuis spelen, kan toch in ons voordeel werken. We starten op 4 november met de wintertrainingen en dus de voorbereiding op dit toernooi”.

Comments via Facebook

comments

Check Also

Zege Ierland en een tie in Tri Series / Win Ireland and a tie in Tri Series

De twee duels tussen Ierland en Schotland in de T20I Tri Series eindigden in respectievelijk …

Umpire Rizwan Akram op Lord’s

Umpire Rizwan Akram is aangesteld voor de T20 Tri Series met Nederland, Nepal en de …

“Murder at Lord’s”

Als cricketers in ons kleine cricketland jagen we allen bijzondere dromen na. Of het nu …

Tweede zege van Nederland op Ierland / Second victory Netherlands over Ireland

Het Nederlands herenteam liet woensdag op VOC zien waarom het vier plaatsen hoger staat op …