Home - Dames en meisjes - Dames - Nederlands Dames XI twee duels in UK

Nederlands Dames XI twee duels in UK

Het Engelse county competitieseizoen voor de dames begint komend weekeinde (1 en 2 mei) met twee wedstrijden van het Nederlands dames elftal tegen respectievelijk Northamptonshire en Cheshire.

Daar tussenin wacht de ploeg een lange busreis na afloop van de eerste wedstrijd tegen Northants, die in het plaatsje Finedon plaatsvindt, en Knutsford waar de dag erop tegen Cheshire wordt gespeeld.

Nederland doet dit seizoen alleen mee aan het 50-over One Day Championship, in de derde divisie, vooral omdat er dit jaar een Europese Qualifier wordt afgewerkt tegen Schotland in juli, en er volgend seizoen een Global Qualifier is, voor het WK 50 overs. De ECB heeft het vrouwen county cricket voor 2017 geheel omgegooid, waardoor landen als Ierland (al teruggetrokken) , Schotland en Nederland er niet meer aan kunnen deelnemen. Voor de Nederlandse dames zal worden gekeken naar deelname aan de regionale county competitie in de regio Oost (rond Essex).

In de selectie bevinden zich enkele nieuwe gezichten: Julia van der Werf van VOC en Jolien van Vliet van Kampong. De selectie van 13 speelsters voor het eerste UK-weekend, met de nieuwe coach Sean Trouw en oud-international Caroline de Fouw als manager/assistent-coach als staf, bestaat uit:
Esther de Lange (captain, Kampong), Miranda Veringmeier, Chèr van Slobbe, Lisa Klokgieters, Juliët Post (allen Hermes DVS), Esther Corder, Babette de Leede (beiden VCC), Robine Rijke, Coco Steenstra Toussaint (beiden Quick Hg), Carmela Appel, Jolien van Vliet (Kampong), Heather Siegers (Rood en Wit), Julia van der Werf (VOC).

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

Vijfde T20 Muntaz Cup bij VCC

Alweer de vijfde editie van de Muntaz T20 Cup wordt op zondag 29 april afgewerkt …

Peter Borren retires from international cricket

PRESS RELEASE Nieuwegein, 19 April 2018 – Today, the Royal Dutch Cricket Association (KNCB) has …

Nederland A naar Guernsey

Het Nederlands A-team speelt op 28, 29 en 30 april enkele wedstrijden in en tegen …

Flitsende finales Flamingo Indoor Competities

Op zondag 15 april worden vanaf 9 uur de U13 en U15 Flamingo Indoor Competities …