Home - Oranje - Oranje dames - Dames ECB 2018 - Nederlandse dames net geen kampioen

Nederlandse dames net geen kampioen

Het is de Nederlandse dames cricketploeg net niet gelukt om het kampioenschap in de ECB One Day competitie in de derde divisie B te behalen: Cornwall bleef Oranje één punt voor, ondanks twee ruime overwinningen in het laatste weekend voor de ploeg van coach Sean Trouw. Concurrent Cornwall deed hetzelfde, waardoor het de voorsprong van 1 punt op Nederland vasthield.

Met een jonge ploeg reisde Trouw af naar Engeland met de doelstelling in ieder geval het maximaal aantal te behalen punten (36) ook te pakken. Dat lukte zeker. In de eerste wedstrijd werd Wiltshire snel opzij gezet. Overigens niet voordat er door de regen pas om 14.00 uur op het tweede veld van Biddestone CC begonnen kon worden. Captain Heather Siegers won de toss en stuurde  de tegenstander aan bat. Wiltshire kwam niet verder dan 76 a.o. in 29.4 overs, waarbij Siegers met 4-11 onbespeelbaar bleek. Nederland walste er in 16.4 overs zonder wicketverlies overheen door een partnership van openers Denise Hannema (37*) en Jolien van Vliet (32*). Daarmee verdiende Oranje het maximale aantal bonuspunten voor zowel bowlen als batten (10 voor de zege + 8 bonus = 18).

De dag erop onderging Dorset hetzelfde lot, maar niet nadat Nederland als eerste battend 202/7 had gemaakt. Een half century van captain Siegers (50, 4×4, 1×6), die met Chèr van Slobbe (41) een mooi partnership van 76 voor het derde wicket neerzette, plus bijdragen van Juliët Post (23), Van Vliet (19), Lisa Klokgieters (18), Esther Corder (14*) en Caroline de Lange (10*) zorgden ervoor dat Nederland de maximale batting bonuspunten kreeg.
Dorset was kansloos aan bat. Lisa Klokgieters (3-14/7.4, 3 maidens) pakte al snel de eerste twee wickets en Laura Kleijne van Ajax luisterde haar debuut voor de nationale ploeg op met een magnifieke prestatie in haar eerste bowling spell met 2-0 in 2 overs. Dorset verloor maar liefst vier wickets voor slechts twee runs, van 21/1 naar 23/5. Nayla Groenendijk bekroonde haar tweede wedstrijd voor Nederland met mooie bowling cijfers: 2-8/5 (2 maidens). De Nederlandse fielders hielden in totaal acht vangen vast en de Engelse opponent zat na 48 runs in 28.4 overs aan de kant. Kleijne pakte nog een wicket en eindigde met 3-6/7 (3 maidens). Opnieuw de maximale bonuspunten, een terechte beloning voor deze uitstekende bowling én fielding prestatie.

Even later bleek echter dat Cornwall hetzelfde resultaat, het maximale aantal punten (18) tegen zowel Dorset als Wiltshire had behaald, waardoor deze ploeg Oranje dus net dat ene puntje voor bleef in de eindstand.

In de statistieken van de 3de divisie B staan maar liefst vijf Nederlandse batters in de top-tien, onder wie Denise Hannema met het hoogste gemiddelde (100) en de hoogste NL score (63*), en Jolien van Vliet met de meeste runs (120). In de bowling statistieken staan vier Oranje-dames: onder anderen aanvoerster Heather Siegers met de meeste wickets (9) en Lisa Klokgieters met de meeste gebowlde overs  voor Oranje (36.4) én de beste NL economy rate met 2.13. Wicketkeepers Babette de Leede en Jolien van Vliet maakten gezamenlijk tien slachtoffers, ieder vijf, waarvan De Leede 3 vangen en 2 stumpings, en Van Vliet 5 vangen. Heather Siegers hield de meeste vangen in het veld vast (4), gevolgd door Juliet Post (3).

Eindstand

Scorecard NL – Wiltshire

Scorecard NL – Dorset

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

Werken voor cricket in Den Haag?

De Stichting Werkgever Sportclubs Den Haag van de gemeente Den Haag heeft een vacature voor …

België en Jersey oefenen tegen KNCB XI

Een KNCB XI neemt het de komende weken in T20-wedstrijden op tegen zowel België (22 …

VOC landskampioen!

VOC heeft afgelopen zondag 12 augustus de landstitel in de KNCB cricketcompetitie veroverd. De kans …

VCC kampioen Hoofdklasse

Door een zege op Bloemendaal op zondag 5 augustus werd het eerste elftal van VCC …