Home - Oranje - Dutch Lions - Nieuwe monsterscore U19 betekent promotie

Nieuwe monsterscore U19 betekent promotie

Het Nederlands U17-team heeft zich via opnieuw een monsterscore, dit keer tegen België, verzekerd van promotie naar de eerste divisie in de ICC U19 WCQ. De Belgen werden met maar liefst 231 runs opzij gezet: Nederland 278/6 – België 47 all out.

Aanvoerder Boris Gorlee had opnieuw een gelukkige keuze bij de toss, en besloot na die gewonnen te hebben weer om te gaan batten. Dat leverde hemzelf een century (103* van 93 ballen, 9×4) en zijn team een reuzentotaal van 278/6 op. De opening was al erg goed (Vikram Singh 66, Niels Etman 41) met 87/1. Geduldig en verstandig batten, met een mooie versnelling in de laatste overs, bracht Nederland naar dit totaal. België kon de snelle bowlers van Nederland niet aan en was binnen 21 overs all out voor 47. Aryan Kumar (foto) pakte vier wickets (4-13 in 56 overs) waarmee hij de staart opruimde, en Ralph Elenbaas 3-6 in 5.4 overs. Jan-Willem Damhuis claimde de wickets van de twee Belgische topscorers, die beiden tot slechts 11 runs kwamen. Nederland pakte de volle winst uit zijn vier wedstrijden, met ook nog eens een geweldige Netto Run Rate van 3.542.

Door deze zege promoveert de ploeg van coach Tom de Grooth naar de eerste divisie, waarin volgend jaar om een plek in de ICC U19 World Cup wordt gestreden. Verrassenderwijs kwalificeerde ook Frankrijk zich voor de volgende fase. Ondanks een nederlaag tegen Guernsey in de laatste groepswedstrijd, gaat de Franse ploeg als winnaar van groep B door op NRR. Denemarken en Guernsey strijden woensdag om de derde promotieplek, terwijl Nederland tegen Frankrijk de toernooizege zal trachten te veroveren.

Scorecard

Verslag ICC

Wedstrijdprogramma en uitslagen

Comments via Facebook

comments

Check Also

Leerzame tour Lionesses U15

De U15 Dutch Lionesses hebben een leerzame tour gehad naar Malvern College in Engeland. Het …

VCC kampioen Hoofdklasse

Door een zege op Bloemendaal op zondag 5 augustus werd het eerste elftal van VCC …

Toernooizege voor dominant U17 bij Europese WCQ

Met opnieuw een sterk optreden heeft het Nederlandse DL U17-team de Europese tweede divisie World …

Nepal verslaat Nederland / Nepal beats Netherlands in 2nd ODI

In een bizarre ontknoping op de laatste bal van de wedstrijd wist Nepal vrijdag op …