Home - Oranje - Heren - Nipte nederlaag Oranje via DLS

Nipte nederlaag Oranje via DLS

Ook de tweede wedstrijd tussen Nederland en Zimbabwe is geëindigd in een zege voor de bezoekers. Dit keer via de DLS (Duckworth/Lewis/Stern) rekenmethode, vanwege een regenonderbreking in de middag.

De ontmoeting tussen Nederland en Zimbabwe op VRA werd donderdag geteisterd door, gelukkig zeer tijdelijke, regenbuien, voorafgegaan door onweer en enkele stevige rukwinden. Het onweer en twee stevige buien zorgden ervoor dat teams en toeschouwers haastig een schuilplaats opzochten. Tenten vlogen door de lucht, en donder en bliksem waren even angstig dichtbij. De heel snel aangebrachte covers en zeilen hielden de pitch en square vrijwel helemaal droog, en na enige werkzaamheden bleek, na een onderbreking van zo’n anderhalf uur, spelen gewoon weer mogelijk.

Op dat moment stond Zimbabwe iets voor op de gevraagde par score. En dat was nodig, want Oranje was na gewonnen toss net als dinsdag eerst gaan batten, en dat ging stukken beter dan de twee dagen ervoor. Dit keer waren er enkele substantiële partnerships, zoals die van Stephan Myburgh (77 van 70 ballen) en Wesley Barresi (67) voor het eerste wicket van 143 runs in 23 overs. Dat was er 1 meer dan de totale score van dinsdag. Rippon (36), Van der Merwe (23) droegen nu ook hun steentje bij, terwijl de spinbowlers van Zimbabwe de score enigszins wisten in te dammen. Op het einde lieten Sikander Zulfiqar (28* van 19 ballen, 2×4, 2×6) en Logan van Beek (31 van 26 ballen) samen hun bats flink spreken. In 5 overs tilden de de score van 235/6 naar 291, met onder meer enkele prachtige schoten recht vooruit voor 6.

Buienradar, onmisbaar in deze tijd, gaf aan dat er tegen 16.00 uur regen zou komen, vergezeld van onweer. Dat gebeurde op het moment dat Zimbabwe met 101/1 uit 19.3 overs -vooralsnog 3 ballen te weinig voor een resultaat- op de D/L elf runs voor lag op Nederland. Even leek het erop dat de wedstrijd zou verregenen, maar door het harde werk van alle VRA-vrijwilligers en groundsman Paul Polak kon er na anderhalf uur worden doorgespeeld. De winnende target score voor Zimbabwe lag op 229, en het werd toch nog spannend, vooral ook door enkele goede laatste overs van bowler Paul van Meekeren (2-36/8). Met nog slechts 1 over te gaan bereikte Zimbabwe door een vier van Craig Williams de winnende score. Jammer was dat Ervine (77) in het begin van zijn innings in de slips was gemist. De overige runs van Zimbabwe kwamen van

Zimbabwe won door deze zege de serie van drie wedstrijden. Zaterdag 24/6 op Voorburg CC wordt de derde wedstrijd gespeeld.

Scorecard Cricketeurope

Comments via Facebook

comments

Check Also

Enquête competitie 2017

De KNCB vraagt ieder seizoen naar de mening van de cricketers in de Nederlandse competitie. …

Pro Series finale afgelast

De North Sea Pro Series finale tussen de Nederlandse (Seafarers) en Schotse (Eastern Knights) winnaars …

HCC U17 verslaat VCC in finale

Vaak treffen de jeugdteams van Voorburg CC en HCC elkaar, in alle leeftijdscategorieën. Sowieso in …

Spannend duel Seafarers – Hurricanes

Na de verregende eerste wedstrijd van zaterdag speelden de Seafarers en Hurricanes zondag een heel …