Home - Oranje - Heren - Oranje sleept draw uit het vuur

Oranje sleept draw uit het vuur

Door een fantastisch partnership tussen Ben Cooper (173*) en Pieter Seelaar (138*) van 288 runs in 79 overs heeft het Nederlands elftal in de I-cup tegen Hong Kong een draw uit het vuur gesleept.

De opgave om 507 runs te produceren voor een overwinning leek op voorhand een vrijwel onmogelijke opgave. Hong Kong leek de bovenliggende partij om Nederland voor de tweede keer all out te krijgen en de volle winst te pakken. Maar op de vierde dag groef Nederland zich in. Ben Cooper, die de avond ervoor was ingekomen, bracht het geduld op om in te blijven en hij vond in Seelaar een waardige partner.

Na 15 overs op de ochtend van de vierde speeldag verloren Barresi, Van der Merwe en Borren kort achter elkaar hun wickets. Laatstgenoemde twee batsmen zelfs op opeenvolgende ballen, in de 32ste over. Cooper en Seelaar weerstonden daarna in 79 overs maar liefst negen bowlers. Hong Kong haalde alles uit de kast om het tweetal te verschalken, maar het lukte niet. Op het eind van de wedstrijd en met de score op 393/5 stapten Cooper en Seelaar, vermoeid maar met een heel brede lach, van het veld: Nederland had een draw bereikt, waar vrijwel iedereen ervan overtuigd was dat Hong Kong deze wedstrijd wel zou gaan winnen.
Beide spelers maakten hun eerste century ooit voor Nederland. Daarmee zorgden ze voor een unieke prestatie in de Nederlandse I-Cup historie. Hun partnership is het hoogste ooit in een I-Cup wedstrijd voor Nederland. Tot nu toe stond dat op naam van Bas Zuiderent en Ryan ten Doeschate tegen de VAE in 2008 met een partnership van 232. Ze braken ook nog eens het hoogste partnership in de hele historie van de I-Cup, van Andre Botha/Alex Cusack van iIrland van 234 runs tegen Schotland in 2007.

De hoogste score van een Nederlandse batsman in een I-Cup wedstrijd is nog steeds de 259* van Ten Doeschate tegen Canada (Nederland won met 7 wickets) in december 2006 in Pretoria.

Scorecard

Nederland pakte drie punten en behield de derde plaats in de rangschikking, net zoals Hong Kong (9 punten) nog steeds de vijfde plaats bezet. Ierland voert de ranglijst aan met de volle winst (80 punten) uit vier wedstrijden, gevolgd door Afghanistan met 61 uit 4. Dit duel was de eerste van de vier wedstrijden in de vijfde ronde van de I-Cup.

Stand I-Cup

Verslag op Cricinfo

Comments via Facebook

comments

Check Also

Competitie-inschrijving geopend

De KNCB heeft, vroeger dan in andere jaren, de inschrijving voor de competitie 2018 geopend. …

Hans Mulder in bestuur KNCB

Tijdens de najaars ALV van de KNCB op donderdag 14 december in Utrecht is Hans …

Trainingsgroep Nederlands team bekend

De selectiecommissie van de KNCB heeft een trainingsgroep samengesteld in de voorbereiding van het Nederlands …

Meisjes Festival is terug!

De KNCB organiseert op zondag 14 januari 2018 weer een Meisjes Festival! We bieden in de …