Home - Laatste nieuws - Oud-aanvoerder van Oranje Peter van Arkel overleden

Oud-aanvoerder van Oranje Peter van Arkel overleden

Oud-aanvoerder van het Nederlands elftal en lid van het succesvolle HCC-team uit de jaren ’50 en ’60, Peter van Arkel, is afgelopen donderdag 29 maart op 82-jarige leeftijd in zijn woonplaats Den Haag overleden.

In zijn lange en succesvolle cricketcarrière speelde Van Arkel voor de Haagse vereniging maar liefst 29 jaar in de hoogste klasse van de Nederlandse competitie. Hij werd met HCC negen keer landskampioen.
Peter van Arkel speelde tussen 1952 en 1973 in totaal 33 wedstrijden voor het Nederlands elftal: dat was voor die tijd, waarin het nationale team twee à drie wedstrijden per jaar speelde, een flink aantal. Hij maakte zijn debuut in 1952. Van Arkel was aanvoerder van het Nederlands elftal dat op 29 september 1964 op HCC van Australië won. Ook speelde hij onder meer tegen de testlanden West Indies (1957) en Nieuw-Zeeland (1965). De Haagse batsman kwam voor Oranje tot 1565 runs, met een hoogste score van 101 en een gemiddelde van 30.10. In 2014 werd Peter van Arkel door de KNCB toegevoegd aan de ‘Cricket Hall of Fame’.

In Memoriam HCC

Comments via Facebook

comments

Check Also

Werken voor cricket in Den Haag?

De Stichting Werkgever Sportclubs Den Haag van de gemeente Den Haag heeft een vacature voor …

België en Jersey oefenen tegen KNCB XI

Een KNCB XI neemt het de komende weken in T20-wedstrijden op tegen zowel België (22 …

VOC landskampioen!

VOC heeft afgelopen zondag 12 augustus de landstitel in de KNCB cricketcompetitie veroverd. De kans …

VCC kampioen Hoofdklasse

Door een zege op Bloemendaal op zondag 5 augustus werd het eerste elftal van VCC …