Home - Oranje - Heren - Oud-international Bradley overleden

Oud-international Bradley overleden

In zijn woonplaats Omokoroa in Nieuw-Zeeland is donderdag de Nederlandse oud-international Roger Bradley op 54-jarige leeftijd overleden. Een paar jaar geleden onderging Bradley een dubbele orgaantransplantatie (hart-lever).

De in Wellington, Nieuw-Zeeland, geboren Bradley speelde tussen 1987 en 2001 in de Nederlandse competitie voor Hermes DVS en HBS, en één seizoen bij VCC (1989). Tevens speelde hij 58 wedstrijden voor het Nederlands elftal, waarmee hij in 2001 de ICC Trophy won (foto).

Roger Bradley (tweede van rechts onderaan) ontwikkelde zich tot een top-batsman, die in de hoogste Nederlandse (toen nog de Hoofdklasse) competitie 8180 runs scoorde, inclusief 10 century’s, met een hoogste score van 155. Drie keer maakte hij op Topklasse niveau (Topklasse, Ned. XI en andere wedstrijden die gelden voor dit niveau) meer dan duizend runs in een seizoen (1993, 1994 en 1998). In de hoogste klasse nam hij 261 wickets en 114 vangen.
Voor Oranje kwam hij in 58 wedstrijden, grotendeels als opener, tot 1309 runs, waaronder een century: 108* op 3 september 1994 tegen de M.C.C. In die wedstrijd zette hij met Tim de Leede een partnership van 191 runs neer voor het derde wicket, nog steeds een record in alle wedstrijden van het Nederland XI. Bradley speelde mee in de ICC Trophy toernooien van 1997 en 2001. In 1994 was hij ook geselecteerd voor Oranje, voor de ICC Trophy in Kenia. Bradley moest echter vlak voor aanvang terug naar huis na een protest vanuit andere landen: hij had net niet genoeg dagen in Nederland verbleven voorafgaand aan het toernooi.

Comments via Facebook

comments

Check Also

Competitie-inschrijving geopend

De KNCB heeft, vroeger dan in andere jaren, de inschrijving voor de competitie 2018 geopend. …

Hans Mulder in bestuur KNCB

Tijdens de najaars ALV van de KNCB op donderdag 14 december in Utrecht is Hans …

Trainingsgroep Nederlands team bekend

De selectiecommissie van de KNCB heeft een trainingsgroep samengesteld in de voorbereiding van het Nederlands …

Meisjes Festival is terug!

De KNCB organiseert op zondag 14 januari 2018 weer een Meisjes Festival! We bieden in de …