Home - Oranje - Dutch Lions - Overtuigende start U17 in WCQ

Overtuigende start U17 in WCQ

Met een zege van 201 runs op Noorwegen kende de Dutch Lions U17 een overtuigende start van het Europese pre-kwalificatietoernooi in de tweede divisie. Het verschil was zo groot doordat Nederland in 42 overs ruim 240 runs maakte, en daarna bowlend excelleerde.

Het begin van de wedstrijd moest worden uitgesteld vanwege de regen die in de vroege ochtend over Essex trok. Er bleven 42 overs over om runs te maken en daarin kwamen de Dutch Lions als eerste aan slag tot 242 a.o. in 41.4 overs (Boris Gorlee 61, Nehaan Gigani 37, Niels Etman 35, nr. 10 Govert Trappenburg 28 van 17 ballen).
Het Noorse antwoord was van een zeer minimaal niveau, met slechts één batsmen in de dubbele cijfers. Er vielen vier nullen te noteren en geen enkele score boven de 4. De overige batsmen vielen vooral ten prooi aan Arnav Jain, die met 5-9 in 9 overs liet zien dat hij dit toernooi niet te onderschatten is. Wicketkeeper Kevin van der Geest claimde vier slachtoffers met drie vangen en 1 stumping. Die laatste was ook meteen het laatste Noorse wicket, waardoor Nederland met 201 runs won en nog mooi op tijd klaar was. Jain werd uitgeroepen tot Man of the Match, de prijs ontving hij uit handen van oud-Nederlands damesinternational Estrher de Lange, tegenwoordig werkzaam bij ICC Europe. (foto)

Scorecard

België versloeg in een korte wedstrijd, die overigens wel op tijd kon beginnen, Spanje met 5 wickets. Frankrijk won van Italië met 89 runs en Zweden toonde zich met 2 wickets net te sterk voor Guernsey.

Scorecard België – Spanje

Scorecard Zweden – Guernsey

Scorecard Italië – Frankrijk

Comments via Facebook

comments

Check Also

Leerzame tour Lionesses U15

De U15 Dutch Lionesses hebben een leerzame tour gehad naar Malvern College in Engeland. Het …

VCC kampioen Hoofdklasse

Door een zege op Bloemendaal op zondag 5 augustus werd het eerste elftal van VCC …

Toernooizege voor dominant U17 bij Europese WCQ

Met opnieuw een sterk optreden heeft het Nederlandse DL U17-team de Europese tweede divisie World …

Nieuwe monsterscore U19 betekent promotie

Het Nederlands U17-team heeft zich via opnieuw een monsterscore, dit keer tegen België, verzekerd van …