Home - Competitie - Quick herovert T20-titel

Quick herovert T20-titel

De dames van Quick Haag hebben na vier seizoenen het Twenty20-landskampioenschap weer in handen. Nadat de afgelopen drie jaar Hermes DVS (2x) en vorig jaar de Rijnmond combinatie, die helaas in 2017 niet meer bestaat, de titel grepen, toonde Quick zich op zaterdag 3 juni op VRA de sterkste T20-ploeg.

De door SGS gesponsorde finaledag in het Amsterdamse Bos begon wat regenachtig en grijs, maar eindigde in een mooie cricketdag met in totaal acht wedstrijden. De eerste ronde startte een uurtje later en dat betekende ingekorte wedstrijden. Die tussen VRA en Duitsland (die heel vroeg hadden moeten opstaan) eindigde in een thriller met 10 VRA-runs nodig in de laatste over. Caroline Salomons, die in deze T20-competitie enorm op dreef was, sloeg een 4 en een 6 voor de winst. Dat betekende dat VRA zich voor de eindstrijd had geplaatst. Quick Haag was daarin de tegenstandster, aangezien zij in poule B de eerste plaats hadden opgeëist. Dit keer ging het VRA minder voor de wind. De Amsterdamse ploeg zette als eerste battend 101 runs neer, en daarmee had Quick geen moeite: 102/2. De wisselbeker ging dus weer naar Den Haag.
De derde plaats ging naar VCC dat van de Duitse dames won.

De prijs voor speelster van de T20-competitie leverde een pittige beslissing op, want er waren veel goede prestaties geweest. Routinier Salomons ontving uiteindelijk de beker voor haar vijf innings in deze competitie in de dubbele cijfers.

De KNCB, SGS en alle acht teams zijn veel dank verschuldigd aan Paul Polak van VRA, die in de heel vroege ochtend aanwezig was om alle drie velden speelklaar te maken.

Verslag SGS-website.

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

Zimbabwe wint eerste ontmoeting

De eerste van de serie van drie eendaagse wedstrijden tussen Nederland en Zimbabwe is geëindigd …

CricketNL #11 is uit!

Comments via Facebook comments

Zimbabwe ten onder tegen Schotland

Het Schotse cricketteam onder leiding van aanvoerder Kyle Coetzer heeft zijn eerste overwinning geboekt in …

Selectie Zimbabwe XI

Het Zimbabwaanse team is met een selectie van 15 man op weg in zijn drielandentour …