Home - Laatste nieuws - Regen betekent WK voor West Indies

Regen betekent WK voor West Indies

In een uiteindelijk door de regen besliste wedstrijd heeft West Indies zich door een zege met 5 runs via de DLS-methode op Schotland geplaatst voor het WK van 2019 in Engeland & Wales. Het was voor de Windies de tweede keer dat de regen hen een handje hielp tijdens deze ICC WCQ.

De ploeg van captain Jason Holder batte eerst en zag nummer 1 Chris Gayle al op de eerste bal vertrekken door een vang achter het wicket van keeper Cross op het bowlen van Safyaan Sharif (3-27/9). Michael Leask (2-36/10) stond nog op een hattrick na de achtereenvolgende wickets te hebben genomen van Samuels en Hetmyer. Ook Brad Wheal bowlde uitstekend met 3-34/9.4 en maar liefst 38 dot balls. Het eindtotaal van de West Indies hield dan ook niet echt over: 198 all out in 48.4 overs, met de hoogste score voor Marlon Samuels van 66 runs.

Schotland verloor evenals zijn opponent vroeg wickets (25/3 en 67/4), maar Munsey en Berrington repareerden de schade gaandeweg de Schotse innings. Een verrassende lbw-beslissing tegen de in vorm zijnde Richie Berrington (video) zette de Schotten, terwijl de regen in aantocht was, echter weer terug in de DLS-score. Toen de hemelsluizen zich openden, en met nog 74 runs te maken van 84 ballen, stonden ze met 125/5 na 35.2 runs maar net achter op de par score – plaatste de West Indies zich voor het WK en bleven de Schotten met een gebroken hart achter.

Scorecard

Stand

Verslag ICC

Comments via Facebook

comments

Check Also

Vijfde T20 Muntaz Cup bij VCC

Alweer de vijfde editie van de Muntaz T20 Cup wordt op zondag 29 april afgewerkt …

Peter Borren retires from international cricket

PRESS RELEASE Nieuwegein, 19 April 2018 – Today, the Royal Dutch Cricket Association (KNCB) has …

Nederland A naar Guernsey

Het Nederlands A-team speelt op 28, 29 en 30 april enkele wedstrijden in en tegen …

De GrijGle Cup: Flamingo’s tegen Excelsior’20

De GrijGle Cup Het is een traditie dat aan het begin van het nieuwe cricketseizoen …