Home - Oranje - Dutch Lions - Regen hindert oefencampagne U17/19

Regen hindert oefencampagne U17/19

Het Nederlands U17 team, met toevoeging van een aantal U19-spelers, bereidde zich van dinsdag 12 tot en met donderdag 14 juli in in een serie van drie oefenwedstrijden tegen hun Deense leeftijdsgenoten voor op de ICC Europe U19 divisie 2 World Cup Qualifer. Jammer genoeg vielen twee van de drie duels, die op Salland CC werden gespeeld, in het water. Op dinsdag kon de Nederlands innings niet worden gespeeld, woensdag kende evenmin een resultaat, alleen donderdag kon de 40-over wedstrijd worden afgewerkt.

Dinsdag kwamen de Denen, gecoached door oud-Kampong pro en Iers ex-international Jeremy Bray, tot 133/6 in 27 overs, met twee wickets voor Adriaan Verbeek (2-16/3). Daar bleef het bij.

Woensdag batte Nederland eerst en het scoorde 122/9 in 38 overs. Topscorers waren Navjit Singh met 30, en Davi van Slobbe met 25*, nadat de top-order het had laten afweten. De Deense innings stopte na 16.3 overs op 63/4, dus was er geen resultaat. Wel waren er twee wickets, beiden lbw, voor Gijs Kroesen met 2-7/3.

Donderdag werd een 40-over wedstrijd gespeeld omdat de Denen op tijd terug moesten naar hun vliegtuig. De Denen scoorden 180 a.o. in 37.1 overs. Legspinner Luuk Kroesen was de grote man aan Nederlandse kant met zes wickets voor 44 runs uit 8 overs. Verbeek bowlde zuinig maar helaas zonder succes met 7 overs voor 20 runs.Dit keer maakte de Nederlandse toporder wel runs. In volgorde van opkomst: Pieter de Graaff 26, Mohit Hingorani 53, Navjit Singh 24, Bas de Leede 20, Remko Saraber 15* en Adriaan Verbeek 18*. Toch kwam Nederland 5 runs tekort voor de overwinning, ondanks verwoede pogingen van Saraber en Verbeek in de laatste overs om die paar broodnodige boundary’s te produceren.

Comments via Facebook

comments

Check Also

Twee keer live stream T20I Tri Series

In de komende weken zijn twee van de zes wedstrijden in de T20I Tri Series …

Continental T20 Cup in Cricketstad Schiedam

Ook in 2018 vindt er weer een Europees continentaal T20-toernooi (CEC) plaats in Schiedam, de …

T20 Tri Series selectie Nederlands XI

De selectie van het Nederlands mannenteam dat komende week in de eerste twee wedstrijden van …

Selectie Nederlands dames XI voor T20 Qualifier

Coach Sean Trouw heeft de selectie van het Nederlands damesteam bekendgemaakt voor de ICC T20 …