Home - Club Nieuws - Rood & Wit wint 88e Flamingo Juniores Toernooi

Rood & Wit wint 88e Flamingo Juniores Toernooi

Op vrijdag 11 augustus versloeg Rood en Wit in de spannende FJT-finale Punjab/Ghausia en werd de club voor de achtste keer kampioen van het Flamingo Juniores Toernooi.

Eerder dit seizoen werd het enige overgebleven jaarlijkse landelijke jeugdtoernooi afgelast wegens verplichtingen van de jeugdspelers in de seniorencompetities. Ook nu was het nog maar de vraag of het T20 toernooi op 10 en 11 augustus kon doorgaan wegens vakanties en tours van de nationale jeugdselecties. Toch verschenen aan de start op HCC zeven club- en regioteams: Kampong, VRA/Groen & Wit/ACC, Excelsior/Hermes, Punjab/Ghausia, HCC, Rood & Wit en HBS.

In de halve finale (ingekort tot 15 overs wegens tijdgebrek) versloeg Punjab/Ghausia nipt HBS. De wedstrijd eindigde in een tie nadat HBS op een stand van 102 op de laatste bal het wicket pakte van Punjab/Ghausia. Na een super over trokken de Rotterdammers uiteindelijk aan het langste eind.

Rood en Wit nam het in de halve finale op tegen Excelsior/Hermes. Excelsior/Hermes had 81 op het scorebord laten noteren en hield Rood & Wit tot in de 13e over stevig in de tang, maar de Haarlemmers wisten toch door te dringen tot de eindstrijd.

In de finale kwam Rood en Wit eerst battend tot 98 a.o. in de 20ste over. Het was geenszins de voorspelde kampioen met enkele heel jonge spelers tegen grote sterke Punjab/Ghausia jongens. Punjab/Ghausia trok dan ook snel uit de startblokken. Dankzij scherp bowlen en fielden van Rood en Wit en elkaar positief blijven aanmoedigen, wonnen de Haarlemmers onder leiding van coach Enoch Nkwe voor het eerst sinds 2010 de Bokaal met de Zilveren Vogel.

Individuele prijzen waren er voor Olivier Elenbaas (Excelsior/Hermes), Arnav Jain en Jelte van der Leij (Rood & Wit).

Comments via Facebook

comments

Check Also

Ten Doeschate terug in Nederlandse selectie

De KNCB laat weten dat de beste speler van Nederland ooit, Ryan ten Doeschate, terug …

Overschrijvingsverzoeken naar cricket@kncb.nl

Overschrijvingsformulieren voor het seizoen 2018 (insturen vóór 15 februari 2018) dienen vanaf 10 november 2017 …

Nieuw boek cricketschrijver Harry Oltheten

Cricketschrijver Harry Oltheten publiceert binnenkort een nieuw boek. Op 23 november aanstaande verschijnt van zijn …

Selectie I-Cup tegen Namibië bekend

Bas de Leede en Scott Edwards zijn de twee nieuwe namen in de selectie voor …