Home - Jeugd - Scholentoernooi The Cricket Challenge uitgebreid

Scholentoernooi The Cricket Challenge uitgebreid

Het programma bestaat uit clinics voor sportdocenten en leerlingen door KNCB-coaches, voorrondes in mei en juni en een afsluitende landelijke finale in juni. The Cricket Challenge biedt de KNCB een unieke gelegenheid om cricket te promoten op scholen, ook in de regio’s waar geen verenigingen in de buurt zijn. Dankzij The Cricket Challenge is cricket in de afgelopen jaren op meer dan 60 scholen structureel in het sportcurriculum opgenomen. Het is het grootste landelijke evenement voor tweetalige scholen, verbonden aan het Nuffic.

De toernooien worden gehouden bij Salland CC (22 mei), Quick Nijmegen (24 mei), VOC (29 mei), VCC (31 mei), ACC (5 juni), Kampong (7 juni en de finale op 28 juni). De KNCB is de verenigingen zeer dankbaar voor hun medewerking aan dit succesvolle scholenproject, dat eerder door de ICC beloond werd met de Award voor ‘Best Cricket Youth Initiative’ Europe & Global.

Voor verenigingen biedt The Cricket Challenge een kans om de club en cricket op een naburige school te promoten en een samenwerkingsverband voor clinics op te bouwen. Klik op onderstaande link voor het programmaboekje en de deelnemende scholen (pagina 7).

The Cricket Challenge Pogramme Book 2018

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

Dames willen revanche op Cornwall

Na de nederlaag in de eerste van de zes wedstrijden in het Royal London One …

Cricket Challenge weer van start

Op 22 mei start The Cricket Challenge, het landelijke crickettoernooi voor tweetalig onderwijs. Op 22 …

Selecties Dutch Lions voor tours zomer 2018

Na de trials in de meivakantie voor de diverse Dutch Lions selecties zijn voor de …

Duizendste duel Willem Molenaar

Umpire Willem Molenaar heeft afgelopen zaterdag 12 mei een unieke mijlpaal in het Nederlandse cricket …