Home - Jeugd - Scholentoernooi The Cricket Challenge uitgebreid

Scholentoernooi The Cricket Challenge uitgebreid

Het programma bestaat uit clinics voor sportdocenten en leerlingen door KNCB-coaches, voorrondes in mei en juni en een afsluitende landelijke finale in juni. The Cricket Challenge biedt de KNCB een unieke gelegenheid om cricket te promoten op scholen, ook in de regio’s waar geen verenigingen in de buurt zijn. Dankzij The Cricket Challenge is cricket in de afgelopen jaren op meer dan 60 scholen structureel in het sportcurriculum opgenomen. Het is het grootste landelijke evenement voor tweetalige scholen, verbonden aan het Nuffic.

De toernooien worden gehouden bij Salland CC (22 mei), Quick Nijmegen (24 mei), VOC (29 mei), VCC (31 mei), ACC (5 juni), Kampong (7 juni en de finale op 28 juni). De KNCB is de verenigingen zeer dankbaar voor hun medewerking aan dit succesvolle scholenproject, dat eerder door de ICC beloond werd met de Award voor ‘Best Cricket Youth Initiative’ Europe & Global.

Voor verenigingen biedt The Cricket Challenge een kans om de club en cricket op een naburige school te promoten en een samenwerkingsverband voor clinics op te bouwen. Klik op onderstaande link voor het programmaboekje en de deelnemende scholen (pagina 7).

The Cricket Challenge Pogramme Book 2018

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

ICC: interview Peter Borren

In de aanloop naar het WK kwalificatietoernooi voor de mannen in Zimbabwe publiceert de ICC …

Jaarlijks Dames Indoortoernooi

Het jaarlijkse damesindoortoernooi komt er weer aan. Het is bedoeld voor 17+ speelsters, maar talentvolle …

Specialistentraining jeugd in voorjaarsvakantie

Wil je iets nieuws leren, of jezelf verbeteren, in de cricketsport? Na de succesvolle specialistentrainingen …

Nog twee teams voor WCQ 2018

Na drie ronden in de tweede divisie van de World Cricket League bezet Canada met …