Home - Dames en meisjes - Dames - NL Dames in de regen in Schotland

NL Dames in de regen in Schotland

Het Nederlands damesteam heeft in haar eerste, en tot nu (vrijdagmiddag 18/8) toe enige wedstrijd bij het WK T20 kwalificatietoernooi in Stirling verloren van Schotland. Na veel werk aan het veld en het wicket na de hevige regen in de voorgaande dagen werd Nederland op dinsdag 16 augustus na verloren toss aan bat gestuurd. Enkele speelsters kwamen tot een goede score (Heather Siegers 25, Cher van Slobbe 22) maar wickets vielen regelmatig waardoor een echte versnelling er niet in zat. Aan het einde van de innings voegde routinier Helmien Rambaldo nog snelle runs toe (32 van 24 ballen) waardoor Nederland op 112/5 uitkwam.
Schotland gebruikte de Power Play uitstekend en na 70 runs van de eerste 9 overs was Schotland duidelijk op weg naar de zege. Nederland pakte nog enkele wickets, maar dat was te laat om Schotland (Lorna Jack 60 van 48 ballen) van de zege af te houden: 113/3 in 15.2. Captain Heather Siegers gebruikte maar liefst acht bowlers.

Nederland zou woensdagmiddag tegen de Verenigde Staten spelen, dat ’s ochtends eerst tegen Schotland aantrad. Dit duel werd gemakkelijk door de Schotse dames gewonnen: USA 110/2 in 20 – Schotland 111/1 in 17.2 overs. Het duel met de VSt ging echter niet door vanwege opnieuw regenval, die woensdag verder de hele dag aanhield. Ook donderdag kon er niet worden gespeeld ondanks goed weer: het veld was veel te nat en op enkele plekken zelfs modderig.
Ook de wedstrijden van vrijdag konden geen doorgang vinden; de ontmoeting Nederland – Verenigde Staten van donderdag staat nu gepland voor zaterdagochtend (11.00 u NL tijd), en het duel met Schotland staat ’s middags op het programma (15.30 u NL tijd).
Het is niet de eerste keer dat een belangrijk toernooi in Schotland in het water valt. De weersverwachting voor zaterdagochtend ziet er nog redelijk uit, in de middag gaat het opnieuw regenen.

Weersvoorspelling Stirling zaterdag 19 augustus 2017

Scorecard

Verslag

ICC toernooipagina

Facebookpagina

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

Dames willen revanche op Cornwall

Na de nederlaag in de eerste van de zes wedstrijden in het Royal London One …

Cricket Challenge weer van start

Op 22 mei start The Cricket Challenge, het landelijke crickettoernooi voor tweetalig onderwijs. Op 22 …

Selecties Dutch Lions voor tours zomer 2018

Na de trials in de meivakantie voor de diverse Dutch Lions selecties zijn voor de …

Duizendste duel Willem Molenaar

Umpire Willem Molenaar heeft afgelopen zaterdag 12 mei een unieke mijlpaal in het Nederlandse cricket …