Home - Laatste nieuws - Spannend duel eindigt in voordeel Nederland

Spannend duel eindigt in voordeel Nederland

In de eerste WCL-ontmoeting tussen Hong Kong en Nederland heeft Oranje aan het langste eind getrokken. In een uitermate spannende eindfase wist Nederland het hoofd koel te houden en won het met 5 runs.

Nederland had als eerste battend een score van 330/7 neergezet. Topscorers waren Myburgh (88), Van der Merwe (62), Seelaar (50*), Ben Cooper (43), Borren (40). Stephan Myburgh produceerde maar liefst negen vieren en vijf zessen.
Aanvoerder Borren zei na het duel dat er misschien wel een hogere score had ingezeten: “We waren erg blij met die 330 runs, maar verloren toch op een paar vervelende momenten wickets. We zullen overmorgen nog beter moeten zijn om ook de tweede wedstrijd te kunnen winnen”.

Hong Kong’s battingduo Rath en Hayat namen hun goede vorm mee vanuit de I-Cup wedstrijd en scoorden er vooral in de middelste fase flink op los. De 19-jarige Rath maakte zijn eerste internationale century (134), en captain Hayat kwam tot 83 in een partnership van 197 runs voordat hij gestumpt ging door Barresi op het bowlen van Borren. De aanvoerder van Hong Kong had enkele engeltjes op zijn schouder, want Nederland miste een paar niet al te moeilijke vangen.
Nadat zij waren uitgegaan, verloor Hong Kong meer wickets, onder meer door twee opeenvolgende scalps door Rippon. Het kwam op de laatste overs aan. Het gastland stond er goed voor met maar net iets meer runs te maken dan dat er ballen over waren, maar de staartbatsmen probeerden met grote klappen de wedstrijd af te maken en dat kostte Hong Kong wickets en de wedstrijd.

Paul van Meekeren pakte in de 48ste over twee wickets, en Hong Kong was er negen kwijt. Malik hield het daarna goed onder controle, op een ongelukkige vier van een edge na. Van Meekeren had de druk van de laatste over, waarin hij twee wides produceerde maar verder weinig runs toestond: Hong Kong 325/9. Michael Rippon (foto), gekozen tot Man of the Match, eindigde met 4-67/10, Van Meekeren met 2-46/10. Ahsan Malik pakte twee belangrijke vangen op de boundary.

Nederland nam de koppositie op de ranglijst over van PNG met 14 punten uit 9 wedstrijden, PNG staat op 12 uit 8.

Scorecard

Verslag

YouTubekanaal met beelden / highlights

Overwinning of nederlaag scheelt veel geld (Cricinfo)

Comments via Facebook

comments

Check Also

Uitspraak Tuchtcommissie

Het bestuur van de KNCB heeft kennisgenomen van de beslissingen van de Tuchtcommissie in de …

Kandidaten finale The Cricket Challenge bekend

Na zes zonovergoten regionale voorronden, hebben twaalf scholen zich geplaatst voor de landelijke finale van …

Zege Ierland en een tie in Tri Series / Win Ireland and a tie in Tri Series

De twee duels tussen Ierland en Schotland in de T20I Tri Series eindigden in respectievelijk …

Umpire Rizwan Akram op Lord’s

Umpire Rizwan Akram is aangesteld voor de T20 Tri Series met Nederland, Nepal en de …