Home - Laatste nieuws - Spannend duel Seafarers – Hurricanes

Spannend duel Seafarers – Hurricanes

Na de verregende eerste wedstrijd van zaterdag speelden de Seafarers en Hurricanes zondag een heel spannende wedstrijd op het graswicket van VRA. Dat lag er, ondanks de vele regen in de voorgaande dagen, overigens uitstekend bij. Dat belooft, afhankelijk van de weersomstandigheden de komende week, veel voor de internationale finale tussen de Schotse Eastern Knights en de Seafarers op zaterdag 16/9 (aanvang 11.30 uur).

Een nieuweling in het team van de Hurricanes was Adam Wiffen, een Nederlandse speler uit Zuid-Afrika. Hij onderscheidde zich in het veld met twee vangen, waaronder een prachtige op het bowlen van Hidde Overdijk waardoor de van zijn duimblessure teruggekeerde Pieter Seelaar (16) kon vertrekken. In de innings van de Seafarers kwamen Steph Myburgh (43, 6×4), en Rahil Ahmed (34, 3×4) tot meer dan 30 runs. Baresi(17), Ferdi Vink (16, inclusief de enige zes van de innings) en dus Seelaar voegden er runs aan toe. Het totaal kwam uit op 147 a.o. in 34.1 overs. Mahesh Hans claimde eerst het wicket van skipper Max O’Dowd, waarna hij later heel klinisch de staart opruimde: 4-33/8.1

Wiffen onderscheidde zich ook aan bat met 61 runs (7×4) voordat hij uiteindelijk door Rahil Ahmed op het bowlen van Seelaar gestumpt ging. Hurricanes liep door een sterk optreden van Berend Westdijk, die de eerste drie batsmen uitbowlde (3-23/8), achter de feiten aan, maar door de partnerships van Wiffen (30 met Sikander Zulfiqar (8), 37 met Tobias Visée (25, 1×6, 3×4) en 25 met Overdijk (12)) kwam de ploeg terug in de wedstrijd, al bowlde Seelaar (4 wickets), skipper Max O’Dowd (0-12/6) en Umar Baker (1-36/10, 3 maidens) ijzersterk. In de 45ste over produceerde Hurricanes met negen wickets down uiteindelijk toch de winnende run: 148/9. Wiffen werd unaniem uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd.

Hurricanes v Seafearers 10 september 2017

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

Ten Doeschate terug in Nederlandse selectie

De KNCB laat weten dat de beste speler van Nederland ooit, Ryan ten Doeschate, terug …

Nieuw boek cricketschrijver Harry Oltheten

Cricketschrijver Harry Oltheten publiceert binnenkort een nieuw boek. Op 23 november aanstaande verschijnt van zijn …

Selectie I-Cup tegen Namibië bekend

Bas de Leede en Scott Edwards zijn de twee nieuwe namen in de selectie voor …

David Woutersen verlaat KNCB

Na ruim acht jaar dienstverband bij de KNCB heeft David Woutersen besloten de cricketbond te …