Home - Laatste nieuws - Wedstrijd tegen Oman afgelast: Nederland uitgeschakeld

Wedstrijd tegen Oman afgelast: Nederland uitgeschakeld

De tweede wedstrijd van het Nederlands elftal in het WK T20 kwalificatietoernooi, tegen Oman, is door aanhoudende regenval in Dharamsala afgelast. Dat betekent dat Nederland zonder te spelen is uitgeschakeld voor een plaats in de Super-10.

Aanvoerder Peter Borren is zwaar teleurgesteld: “We hebben zoveel tijd én moeite én energie gestoken in onze voorbereiding, en om dan op deze manier het toernooi te moeten verlaten, na een toch goede wedstrijd en slechts nipte nederlaag tegen Bangladesh, is heel erg zuur. We hadden in deze wedstrijd veel recht kunnen zetten. Dit zal ons wel een tijdje achtervolgen. We krijgen nu eenmaal niet zoveel kansen om ons te bewijzen op het podium van het wereldcricket; waarschijnlijk pas weer over vier jaar”.

Ook de wedstrijd Ierland – Bangladesh, die later vrijdag in Dharamsala gespeeld zou worden, dreigt te verregenen. Indien dat het geval is, dan zitten de Ieren in hetzelfde schuitje als Nederland, en zal het onderlinge duel van aanstaande zondag ‘om des keizers baard’ zijn.

Oman en Bangladesh krijgen in die situatie nog wel een kans op kwalificatie in hun onderlinge ontmoeting komende zondag; al voorspelt de weersverwachting niet veel goeds voor de komende dagen.

In de andere voorrondegroep is Schotland, dat in Nagpur uitkomt in groep B met Zimbabwe, Afghanistan en Hong Kong, uitgeschakeld na twee nederlagen tegen resp. Afghanistan en Zimbabwe. Nederland en Schotland waren vorig jaar zomer nog de gedeelde winnaars van het WK kwalificatietoernooi dat in Ierland/Schotland werd gespeeld. De winnaar uit groep B wordt beslist in het duel Zimbabwe – Afghanistan komende zaterdag 12/3.
Verslag Cricinfo

Het duel Ierland – Bangladesh kende later op de dag nog wel een start, met een ongenaakbare Tamim Iqbal opnieuw met veel runs (47 van 26 ballen, 3×4, 4×6), maar de wedstrijd werd niet uitgespeeld, het bleef bij de 94/2 na 8 overs van Bangladesh. Deze score telt niet mee in de NRR, aangezien de wedstrijd niet is uitgespeeld. Ook Ierland verlaat door deze afgelasting het toernooi, het resultaat van de ontmoeting Oman – Bangladesh zal bepalen welk team er doorgaat naar de Super-10. Mocht die ook verregenen, dan is Bangladesh de gelukkige door de beste NRR.
Verslag Cricinfo
Scorecard

Picture: © ICC/Getty Images
– – – – – – – – – – –

Eerder bericht:
Vanwege regenbuien die over Dharamsala trekken is de start van het T20-duel tussen Nederland en Oman voorlopig uitgesteld. Het lijkt onzeker of er vandaag gespeeld kan worden, gezien de weersverwachting voor de Noord-Indiase stad: voortdurende regenval. Om 13.18 uur (Ned. tijd) zou er nog begonnen kunnen worden aan een 5-over wedstrijd; indien die evenmin kan plaatsvinden, is Nederland uitgeschakeld. Volgens de verwachtingen blijft het de hele verdere middag/avond regenen, en daardoor zou ook Bangladesh – Ierland  in het water vallen. Dan zou ook Ierland uitgeschakeld zijn.

Comments via Facebook

comments

Check Also

Competitie-inschrijving geopend

De KNCB heeft, vroeger dan in andere jaren, de inschrijving voor de competitie 2018 geopend. …

Hans Mulder in bestuur KNCB

Tijdens de najaars ALV van de KNCB op donderdag 14 december in Utrecht is Hans …

Trainingsgroep Nederlands team bekend

De selectiecommissie van de KNCB heeft een trainingsgroep samengesteld in de voorbereiding van het Nederlands …

Meisjes Festival is terug!

De KNCB organiseert op zondag 14 januari 2018 weer een Meisjes Festival! We bieden in de …