Home - Dames en meisjes - Sterre Kalis in Rookie programma WBBL Australië
Sterre Kalis

Sterre Kalis in Rookie programma WBBL Australië

De Nederlandse international Sterre Kalis behoort tot een groep van acht speelsters van de dames B-landen die voor het seizoen 2017-2018 is geselecteerd voor het Rookie programma van de Australische Women’s Big Bash League. Zij is geplaatst bij de ‘Sydney Thunder’, een van de acht ploegen die aan de WBBL deelnemen. Sterre zal van 7 tot en met 21 december actief zijn bij deze ploeg.

Het Rookie Placement Programme (RPP) wordt georganiseerd door de ICC in samenwerking met de WBBL, om te investeren in het damescricket wereldwijd. Acht speelsters van vijf landen die niet deelnemen aan het Women’s Championship, maar zich wel hebben gekwalificeerd voor het WK T20 kwalificatietoernooi, krijgen zo de kans zich in Australië verder te ontwikkelen. Bangladesh, Ierland en Schotland leveren ieder twee speelsters, Nederland en Papoea Nieuw-Guinea elk 1. Naast het meetrainen met het state team moeten de speelsters zich ook laten zien bij promotionele activiteiten. Alles wat ze er leren, kunnen ze mee terugnemen naar hun eigen nationale ploeg. De WBBL trekt in Australië veel toeschouwers en is live te volgen via diverse media.

HCC-speelster Sterre Kalis ontpopte zich de afgelopen seizoenen tot een vaste waarde in het Nederlands elftal. Daarnaast speelde ze T20 en 50-over cricket voor het county team van Essex. Kalis kijkt uit naar de twee weken met de Sydney Thunder, maar ook al verder vooruit: “Hierdoor krijg ik de gelegenheid om mijn horizon te verbreden en te ervaren hoe het is om cricket in een professionele omgeving te spelen, vooral wat betreft de trainingsintensiteit en de voorbereiding op wedstrijden. Hopelijk leer ik hier zoveel van, dat ik over een paar jaar in aanmerking kan komen voor een contract bij een van de WBBL teams”. De Ierse Kim Garth was vorig seizoen de eerste van de Rookie speelsters die ook uitkwam in wedstrijden voor haar team de Sydney Sixers, dat kampioen werd.

ICC persbericht

De volgende speelsters zijn geselecteerd:

Kathryn Bryce (Sch) Adelaide Strikers 8-22 december 2017
Rumana Ahmed (Ban) Brisbane Heat 10-29 januari 2018
Sarah Bryce (Sch) Hobart Hurricanes 15-31 december 2017
Gaby Lewis (Ier) Melbourne Renegades 29 december 2017 – 12 januari 2018
Khadija Tul Kubra (Ban) Melbourne Stars 16-29 januari 2018
Ravini Oa (PNG) Perth Scorchers 28 december 2017 – 8 januari 2018
Kim Garth (Ier) Sydney Sixers 21 januari 2017 – 4 februari 2018
Sterre Kalis (Ned) Sydney Thunder 7-21 december 2017

Comments via Facebook

comments

Check Also

Cricket NL #2 is uit!

Comments via Facebook comments

KNCB meisjeskamp op VCC

Het jaarlijkse KNCB meisjeskamp vindt dit jaar plaats in de eerste week van mei. Op …

Peter Borren retires from international cricket

PRESS RELEASE Nieuwegein, 19 April 2018 – Today, the Royal Dutch Cricket Association (KNCB) has …

De GrijGle Cup: Flamingo’s tegen Excelsior’20

De GrijGle Cup Het is een traditie dat aan het begin van het nieuwe cricketseizoen …