Home - Dames en meisjes - Dames - Twee stevige zeges Nederlandse dames

Twee stevige zeges Nederlandse dames

Met twee achtereenvolgende overwinningen is het Nederlands dames elftal goed begonnen aan het ECB-seizoen 2017. Eerst werd er van Buckinghamshire gewonnen, de dag erop toonden de Oranje-dames zich te sterk voor Cambridgeshire. Een mooie start, zeker omdat het team zonder aanvoerster Esther de Lange en topbats Miranda Veringmeier en Sterre Kalis aantrad. Heather Siegers leverde zo een prima prestatie in haar debuut als captain. Coach Sean Trouw noemde de twee zeges “een fantastische teamprestatie”.

Die tweede overwinning in de ‘Royal London One Day Cup’ leverde bijna nog meer tevreden gezichten op dan de eerste. Na een verloren toss op een dampige maandag ‘Bank Holiday’ ochtend onder een bewolkte lucht, greep opponent Cambridgeshire in het veld zo op het eerste oog het initiatief. Op 70/5 na 20 overs leek een goede score van Nederland een eind weg. Nummer 6 Annemijn Thomson, die opener Babette de Leede op die stand gezelschap kwam houden, dacht er anders over. Het jonge tweetal zette een prachtig partnership van 84 runs neer voordat Thomson (33) moest vertrekken. De Leede hield lang stand en ging pas in de 42ste over uit met 72 runs van 111 ballen (6×4) achter haar naam. Dat het team een lange battingstaart heeft, werd bewezen door veel en snelle runs van Leonie Bennett (29* van 28) en Lisa Klokgieters (33* van 34, ook 6×4). Het totaal werd, met de nodige extra’s van de tegenstander (37), uiteindelijk 226/7 in de 50 overs.

Cambridgeshire kwam er battend niet aan te pas. Een langzame start door secuur bowlen van Robine Rijke (1-18/7.4) en Klokgieters (0-5/7, een economy rate van 0.71!) en drie wickets in twee overs van spinner Caroline de Lange (3-19/6), die in haar tweede over zelfs op een hattrick stond, betekenden dat het winnende totaal al snel buiten het bereik van de thuisploeg lag. De zege, de laatste vier wickets waren voor Rijke en Esther Corder en ook Bennett pakte nog een wicket, kwam met maar liefst een verschil van 136 runs tot stand: Cambridgeshire 90 a.o. in 44.4 overs. Prachtige bowlingcijfers van iedereen: TCS scorecard.

In dezelfde groep speelde Sterre Kalis mee voor Essex, waarvoor ze op zondag tegen Hertfordshire 45*, en maandag in de eveneens gewonnen wedstrijd tegen Shropshire 46 runs maakte. Nederland en Essex spelen op zondag 28 mei tegen elkaar in Billericay. Het lijkt er vooralsnog op dat deze twee teams om de eerste plaats in groep C zullen strijden.

Uitslagen en standen op Play-Cricket.com

Het team op Schiphol met coaches Sean Trouw en Helmien Rambaldo Openers Babette de Leede en Jolien van Vliet tegen Buckinghamshire Helden van de 2e wedstrijd Babette de Leede en Caroline de Lange Heather Siegers is de nieuwe captaine van het Nederlands dames XI Robine Rijke na 1ste weekend bovenaan lijst beste bowling alle divisies!

In de eerste wedstrijd in het Royal London County Championship (3de divisie, groep C) in Engeland had het Nederlands damesteam zondag al overtuigend van Buckinghamshire gewonnen.

Na gewonnen toss besloot nieuwe captain Heather Siegers te gaan bowlen. Die beslissing pakte erg goed uit. Quick-speelster Robine Rijke bleek onbespeelbaar voor de Buckinghamshire top-order en ze eindigde met maar liefst zes wickets: 6-16 in 8 overs, 4 maidens. Silver Siegers verschalkte met haar legspin drie batsmen (3-17/3). In totaal werden er acht bowlers gebruikt, die allen weinig runs toestonden: Buckinghamshire 87 a.o.
Een nieuw openingsduo met Babette de Leede (VCC) en Jolien van Vliet (Kampong) zette voor het eerste wicket 15 runs neer. Van Vliet sneuvelde voor 10 runs, en met de komst van Cher van Slobbe (19*) werd de score rustig uitgebouwd. Captaine Siegers verving De Leede (18) in de 14e over en toen ging het snel: Nederland kwam in de 18e over tot de winnende score van 91/2, met Siegers 22 heel vlotte runs van 14 ballen.

TCS corecard

 

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

Vijfde T20 Muntaz Cup bij VCC

Alweer de vijfde editie van de Muntaz T20 Cup wordt op zondag 29 april afgewerkt …

Peter Borren retires from international cricket

PRESS RELEASE Nieuwegein, 19 April 2018 – Today, the Royal Dutch Cricket Association (KNCB) has …

Nederland A naar Guernsey

Het Nederlands A-team speelt op 28, 29 en 30 april enkele wedstrijden in en tegen …

De GrijGle Cup: Flamingo’s tegen Excelsior’20

De GrijGle Cup Het is een traditie dat aan het begin van het nieuwe cricketseizoen …