Home - Dames en meisjes - Succesvolle tour DLs U15 ondanks zware tegenstand

Succesvolle tour DLs U15 ondanks zware tegenstand

In het County Cricket festival in Malvern is het Dutch Lionesses U15 zeer sterke tegenstanders tegengekomen in teams als Yorkshire, Essex, Ierland en Engeland U13. Door een focus op de eigen doelen en een zeer positieve houding van speelsters en staf is het een zeer leerzame tour geworden.

Op dag 1 stond meteen de wedstrijd tegen de sterkste opponent, Yorkshire, op het programma. Dit team zou volgens coach Helmien Rambaldo zelfs een geduchte tegenstander vormen voor het Nederlandse damesteam. Door regen werd de Twenty ingekort tot 19 overs. Yorkshire won de toss en koos ervoor om eerst te batten. Al snel werd de reden duidelijk: de openingsbatters lieten er geen gras over groeien en kozen voor de aanval. L. Dobson (50 uit 32 ballen, 10×4) en A. Darlow (50 uit 33, 7×4, 1×6) gingen beiden retired na het bereiken van hun halve century. Ondanks late wickets bleef het scorebord doortikken tot 180 runs. Hannah Landheer was goed voor 2 wickets, Isabel van der Woning en Gwen Bloemen ieder 1. Door de benodigde run rate van bijna tien runs per over lag de focus van de Lionesses op het uitbatten van de 19 overs tegen een zeer sterke aanval. Dit lukte op drie ballen na. De Lionesses boden kranig weerstand, maar in de zeventiende over pakte E-L Proctor in haar zes ballen 4 (!) wickets. In 18.3 overs waren de Lionesses tot een totaal van 41 gekomen.

De wedstrijd tegen Engeland U13 werd in tweeën gesplitst doordat de dag was uitgelopen. De eerste innings werd voor het avondeten gespeeld, de tweede erna. Deze keer won Nederland de toss en besloot het eerst te batten. Ook deze wedstrijd lukte het net niet om de innings door te batten. In 19.5 overs kwam het totaal van 73/10 tot stand.Topscorers waren Eva Lynch (14) en Annemijn van Beuge (12). Beiden vielen echter ten prooi aan  het jonge Engelse talent E. Grantham-Woodhouse, dat vijf wickets pakte in haar vier overs. Na het avondeten gingen de Lionesses met veel energie het veld in. Het doel was om het de Engelse batters zo moeilijk mogelijk te maken. Het lukte goed om druk te zetten in het veld, hierdoor vielen twee run outs. Alleen L. Scott (32*, 3×4) was niet uit te krijgen en bezorgde haar team de overwinning in de vijftiende over.

Op de tweede dag werd omgeschakeld van T20 naar 40 over-wedstrijden. Het was duidelijk dat de Lionesses veel geleerd hadden op dag 1, want tegenstander Essex scoorde maar mondjesmaat. Vooral bowlers Isabel van der Woning (0-32/8) en Iris Zwilling (0-4/3) zetten veel druk. Beiden bowlden twee maidens achtereen. Essex versnelde in de laatste tien overs ondanks regelmatig wicketverlies. Het totaal na 40 overs was 157/4. Op het mooie veld van Colwall lukte het de Nederlandse batters opnieuw niet om in de buurt te komen van dit totaal. Vera Parée (19) batte lang door, maar raakte met regelmaat haar partners kwijt. Opnieuw was er een bowler die vijf slachtoffers maakte: E. Hill kwam in 6 overs tot 5-8.Tevens noemenswaardig was de prestatie van F. Cavadino die in haar vijf overs slechts 1 run tegen kreeg. Gwen Bloemen (13*) bood late weerstand, maar dat mocht niet baten. In de 26e over viel het laatste wicket met het totaal op 91.

De laatste wedstrijd was tegen Ierland U15. opnieuw een zeer sterke tegenstander. Tot de 16de over was de wedstrijd redelijk in balans. Echter, met het derde wicket werd ook het inningsbepalende partnership ingezet tussen O. Prendergast (101 ret.) en C. Tucker (41*). Het partnership tussen deze twee batters leverde 109 runs op in 19 overs en werd gebroken toen Prendergast retired gind na het behalen van haar century. Gwen Bloemen (1-26/8) en Iris Zwilling (1-12/4) waren de zuinigste bowlers. Het totaal na 40 overs was 196/5. Opnieuw was het een van de openers bij Nederland die lang doorbatte, maar weinig steun vond aan de andere kant. Annemijn van Beuge (36, 4×4) zag zeven wickets sneuvelen, voordat zij uitging met het totaal op 72. Het veelbelovende partnership van 35 met Gwen Bloemen (18) was de over ervoor geëindigd op hetzelfde totaal. De laatste drie batters voegden evenmin nog runs toe en in de 24e over viel het laatste wicket op 72.

Comments via Facebook

comments

Check Also

Uitspraak Tuchtcommissie

Het bestuur van de KNCB heeft kennisgenomen van de beslissingen van de Tuchtcommissie in de …

Kandidaten finale The Cricket Challenge bekend

Na zes zonovergoten regionale voorronden, hebben twaalf scholen zich geplaatst voor de landelijke finale van …

Zege Ierland en een tie in Tri Series / Win Ireland and a tie in Tri Series

De twee duels tussen Ierland en Schotland in de T20I Tri Series eindigden in respectievelijk …

Umpire Rizwan Akram op Lord’s

Umpire Rizwan Akram is aangesteld voor de T20 Tri Series met Nederland, Nepal en de …