Home - Oranje - Heren - Tweede nederlaag Afghanistan

Tweede nederlaag Afghanistan

In een uitermate spannende wedstrijd is Afghanistan in de tweede ronde van de ICC WCQ in groep B tegen zijn tweede nederlaag aangelopen. Het verloor, wel heel nipt, van Zimbabwe. Drie ballen voor het einde, met Afghanistan op 194/9 in antwoord op de 196 runs van Zimbabwe, viel het laatste wicket, waardoor het gastland zijn tweede wedstrijd won.

In de Zimbabwe innings scoorde oud-Hercules speler Brendan Taylor de meeste runs met 89 uit 88 ballen. Afghanistan startte niet al te best (58/3), maar herstelde zich via een mooi partnership russen Shazad en Jamal van 98 runs, waarna echter drie snelle wickets vielen in de 37ste over. Staartbatsmen Shapoor Zadran en Dawlat Zadran leken Afghanistan naar de zege te batten, maar het ging vlak voor het einde toch nog mis. Niet voor de supporters van Zimbabwe, die langs de boundary een enorm feest vierden alsof Zimbabwe de World Cup had gewonnen. Nieuw Full Member Afghanistan moet in de laatste twee wedstrijden aan de bak om zich nog voor de Super-Six te kwalificeren.

Schotland was veel eerder op de dag al klaar. Het maakte gehakt van Hong Kong, dat voor 91 (Tom Sole 4-15/10) aan de kant zat. Schotland wiebelde nog even, maar kwam in de 24ste over tot de winnende runs: 92/6.

De West Indies, met name Chris Gayle (foto (c) ICC ) met 123 van 91 ballen (7×4, 11×6), vierde een feestje aan bat tegen de VAE en kwam uit op een totaal van 357/4 in de 50 overs. Ook Shimron Hetmyer produceerde een century met 127 van 93 ballen (14×4, 4×6). De VAE deed het aan bat prima, maar winnen was er niet bij: 297/6 (Rameez Shazad 112*).

Ierland boekte eveneens zijn tweede overwinning in een uiteindelijke spannender dan verwacht duel met PNG. Na een desastreuze start aan bat, 55/5 na 20 overs, maakte PNG door toedoen van opener Tony Ura (151 van 142 ballen, de hoogste eendaagse score ooit van een speler van PNG) dit grotendeels goed: 235 a.o. in 50 overs. Het bleek bijna genoeg voor de zege, Ierland deed het (soms iets te) rustig aan, maar verloor weinig wickets. De verstandig battende nummers zeven Wilson (12*) en acht Dockrell (7*) loodsten Ierland in veilige haven: 237/6 in 49.1.

Uitslagen

Standen

Fotogalerij ICC

Comments via Facebook

comments

Check Also

Australisch profcontract Sterre Kalis

De 18-jarige Sterre Kalis, speelster bij HCC, Voorburg CC en Essex, heeft een contract getekend …

Dames willen revanche op Cornwall

Na de nederlaag in de eerste van de zes wedstrijden in het Royal London One …

Cricket Challenge weer van start

Op 22 mei start The Cricket Challenge, het landelijke crickettoernooi voor tweetalig onderwijs. Op 22 …

Selecties Dutch Lions voor tours zomer 2018

Na de trials in de meivakantie voor de diverse Dutch Lions selecties zijn voor de …