Home - Oranje - Dutch Lions - U17 ook te sterk voor Denemarken

U17 ook te sterk voor Denemarken

De Dutch Lions U17 heeft zijn tweede achtereenvolgende wedstrijd in de World Cup U19 Qualifier gewonnen. De Denen werden op de tweede wedstrijddag met 54 runs verslagen.

Na de zege op Noorwegen op de eerste dag kwam de U17 eerst battend na gewonnen toss dit keer tot 251 runs voor 9 wickets. Wicketkeeper Kevin van der Geest nam revanche voor zijn vroege wicket in de eerste ontmoeting en bleef met 65 runs not out. Voordat hij inkwam, hadden Boris Gorlee (36) en Vikram Singh (35) een mooi fundament gelegd voor een hoge score met een partnership voor het derde wicket van 55 runs. Van der Geest (foto) ging op de ingeslagen weg door, en vooral tegen het einde van de Nederlandse innings sloeg hij, samen met Philippe Boissevain (29 van 19 ballen, 6×4) en Aryan Kumar (partnership van 40 in 5 overs) nog even flink toe.

De Denen deden hun uiterste best om deze score te overtreffen, maar bij 175/6 in de 39ste over ging het opeens heel snel: 197 all out in 45.3 overs. Vier wickets voor captain Gorlee (4-25/10 met een fraaie c&b), zuinig bowlen van Nehaan Gigani (3-27/7.3 inclusief de laatste twee batsmen op twee opeenvolgende ballen) en Arnav Jain (0-31/9), 2 vangen en een stumping van Van der Geest: het was de Denen net te veel. Vrijdag 1 augustus speelt Nederland tegen Spanje.

In de enige andere ontmoeting van de dag won Noorwegen van Spanje.

ICC verslag 2de dag

Scorecard Ned – Den

Scorecard Noo – Spa

Standen groep A en B

Comments via Facebook

comments

Check Also

Leerzame tour Lionesses U15

De U15 Dutch Lionesses hebben een leerzame tour gehad naar Malvern College in Engeland. Het …

VCC kampioen Hoofdklasse

Door een zege op Bloemendaal op zondag 5 augustus werd het eerste elftal van VCC …

Toernooizege voor dominant U17 bij Europese WCQ

Met opnieuw een sterk optreden heeft het Nederlandse DL U17-team de Europese tweede divisie World …

Nieuwe monsterscore U19 betekent promotie

Het Nederlands U17-team heeft zich via opnieuw een monsterscore, dit keer tegen België, verzekerd van …